Porsaan niskan marinointi

Pitkään hautuva porsaan niska kannatta marinoida ilmattomassa pakastepussissa.
Erilaisilla mausteilla ja maustetahnoilla saat porsaan niskaan runsaasti makua. Pitkään haudutettavalle porsaanlihalle sopivat mausteiksi esimerkiksi. savustettu paprikajauhe, jauhettu korianeri, juustokumina ja kuivattu chili. Sekoita pakastepussissa mausteet, tilkka rypsiöljyä ja punaviinietikkaa. Laita liha pussiin ja purista pussista ilma pois. Ilman poistaminen onnistuu tehokkaasti upottamalla pussi veteen lähes suuaukkoonsa saakka, jolloin veden paine työntää ilman pois pussista. Ilmattomassa pussissa liha on kauttaaltaan kosketuksissa marinadin kanssa, jolloin maustuminen on tasaisempaa ja marinadia tarvitaan vähemmän. Solmi pussin suu ja anna niskan marinoitua seuraavaan päivään.