Porsaan ulkofileen leikkaaminen
Porsaan ulkofileen voit leikata pihveiksi tai leikkeiksi joko kalvon kanssa tai ilman.
1. Vaihe
Tarkista fileestä ensin sen lihassyiden kulkusuunta ja pidä veistä loivasti vinottain syiden kulkusuunnan vastaisesti. Näin lihassyystä tulee pihvissä mahdollisimman lyhyt ja pihvistä mureampi.
2. Vaihe
Porsaan perhosleikkeitä saat leikkaamalla joka toisen viillon lähes loppuun asti ja joka toisen loppuun asti.
3. Vaihe
Leike avautuu perhosleikkeen muotoon vajaaksi jätettyn viillon kohdalta.
4. Vaihe
Jos leikkaat perhosleikkeitä kalvollisesta porsaan ulkofileestä, kannattaa kalvo katkaista muutamasta kohtaa leikatussa leikkeessä. Näin leike ei käpristy paistettaessa.
Katso ohjeet myös porsaan fileepihvien paistamiseen ja grillaamiseen.