Porsaan ulkofileen paistaminen pannulla
Porsaan ulkofilee saa lisää makua ja näköä, kun se ruskistetaan pannulla ennen uuniin laittamista.
1. Vaihe
Porsaan ulkofileen kalvoa ja rasvaa ei kannata poistaa, sillä ne suojaavat lihaa kypsymisen aikana ja lopputulos on mehukkaampi. Tee kalvoon viiltoja, jotta filee pysyy suorana paistettaessa.
2. Vaihe
Pannu saa olla kuuma! Lisää pannulle rypsiöljyä ja nokare voita ja anna voin hieman ruskistua ennen lihan paistamista.
3. Vaihe
Saat lihaan lisää makua lisäämällä pannulle tuoreita yrttejä ja paloiteltuja valkosipulinkynsiä. Anna lihan ruskistua rauhassa toiselta puolelta.
4. Vaihe
Käännä liha ja ruskista myös toinen puoli. Valkosipulit ja yrtit saattavat palaa helposti kuumalla pannulla, joten ne kannattaa poimia ajoissa pois.
5. Vaihe
Ruskista liha kauttaaltaan, hiero sen pintaan mausteet ja kaada vielä paistorasva pannulta lihan päälle. Kypsennä uunissa 120 asteessa kunnes lihalämpömittari näyttää +68 astetta. Anna lihan vielä levätä rauhassa folion sisällä, jolloin sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen.
Katso ohjeet porsaan ulkofileen vetäytymiseen ja leikkaamiseen