Porsaanfileen grillaaminen
Porsaanfilee valmistuu helposti myös grillissä, ja lihalämpömittarin avulla se ei pääse kuivumaan.
1. Vaihe
Ota filee huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillaamista. Lihan sisälämpötilan on hyvä olla lähempänä huoneenlämpöä kuin jääkaappikylmää. Pyyhi mahdollinen marinadi pois lihan pinnasta. Jos käytät marinomatonta lihaa, hiero mausteet lihan pintaan. Näin ne pysyvät paremmin lihassa, eivätkä päädy grilliin. Grilli saa olla alkuvaiheessa kuuma, jotta pinta saadaan kauniisti ruskistumaan.
Kun porsaanfileen pinta on kauttaaltaan grillattu, vähennä grillin lämpöä, työnnä lihalämpömittari fileen keskelle ja jatka kypsentämistä kunnes sisälämpö on 67 astetta. Nosta filee pois grillistä folion sisään vartiksi vetäytymään, jolloin sen sisälämpötila nousee vielä muutamalla asteella ja kypsyys on täydellisen mehukas!
Katso ohjeet myös porsaanfileen maustamiseen ja sitomiseen.