Pulled pork
Pulled pork - eli nyhtöpossu - on aikaavievä mutta helppo liharuoka. Raaka-aineeksi sopii oikeastaan mikä tahansa pitkää kypsennysaikaa vaativa liha, tosin kaikista vähärasvaisimpia ruhonosia ei kannata pelkästään käyttää. Rasva antaa nyhtöpossulle mehevyyttä ja lisämakua. Tähän reseptiin käytin 1,5 kg porsaan kassleria ja 700 g porsaan luullista lapaa, mutta esimerkiksi pelkästä kasslerista tämä herkku onnistuu yhtä hyvin.
1. Vaihe
Sekoita pulled porkin kastiketta varten keskenään 1 dl tummaa siirappia, 1 dl fariinisokeria, 1 dl riisiviinietikkaa, 1 dl soijakastiketta, chiliä, valkosipulimurskaa, raastettua inkivääriä, 1,5 tl savustettua paprikajauhetta ja mustapippuria. Hiero suolaa lihojen pintaan ja laita ne uunivuokaan johon ne juuri ja juuri mahtuvat. Kaada puolet maustekastikkeesta lihojen päälle.
2. Vaihe
Peitä lihat leivinpaperilla ja vuoka foliolla. Anna muhia 150 asteisessa uunissa 4h tai 95 asteisessa uunissa yli yön.
3. Vaihe
Kypsentämisen jälkeen liha on hajoavan mureaa ja lihasta irronnut neste on maustekastikkeen kanssa muodostanut mahtavan makuliemen!
4. Vaihe
Kun kypsä pulled pork on hieman jäähtynyt, revi lihat ohuiksi säikeiksi, sekoita joukkoon haudutuslientä, loput maustekastikkeesta sekä 1/2 dl sinappia ja ketsuppia. Anna vielä hetki porista liedellä.
Voit nauttia pulled porkin eli nyhtöpossun sellaisenaan tai esimerkiksi pitaleipien välissä, quesadillan täytteenä, meksikolaisen katusalaatin kera tai vaikkapa pulled pork -kierteiden muodossa.