Tavoitteemme ympäristön eduksi

Teemme jatkuvasti töitä koko ketjussa ympäristöasioiden eteen. Asetimme uudet tavoitteet ympäristövastuullisuustyöllemme. Tavoitteemme on kirjattu HKScanin Zero Carbon- ilmastosuunnitelmaamme.

Zero Carbon -tavoitteet:

  • Hiilineutraali ruokaketju 2040
  • Hiilineutraali oma tuotanto 2025
  • Vedenkulutus -25%* 2030
  • Vastuulliset pakkaukset, tavoitteet 2025
  • 100% kierrätettävät pakkaukset
  • -20% pakkausmuovia*
  • -20% pakkausten hiilijalanjälki*
    * Suhteutettuna tuotantovolyymiin

Hiilineutraali ruokaketju 2040

Merkittävänä työkaluna matkallamme kohti isoa tavoitettamme, hiilineutraalia ruokaketjua vuonna 2040, toimii alkutuotannon kehittämisen Agrofood Ecosystem®-malli, jossa asiantuntijamme toimivat verkostomaisesti yhteistyössä tuottajien, pilottitilojen sekä eri alojen yhteistyökumppaneiden kanssa.

Agrofood Ecosystem®-työssä:

  • Pienennämme eläinten rehuntuotannon ilmastovaikutuksia optimoimalla lannoitteiden ja muiden tuotantopanosten käyttöä esimerkiksi satelliittiteknologian avulla.
  • Edistämämme peltojen hiilensidontaa yhdessä pilottitilojen ja yhteistyökumppaniemme kanssa.
  • Kutsumme sopimustuottajamme ilmastokoulutuksiin ja tarjoamme työkaluja kestävämmän lihantuotannon kehittämiseksi.
     
    Lue lisää konsernin vastuullisuudesta täältä

Oman tuotannon hiilineutraalius 2025

Oman tuotantomme osalta päästövähennystyötä on tehty pitkään ja kaikilla tuotantolaitoksillamme on ISO 14001 -standardin mukainen ympäristönhallintajärjestelmä. Olemme vähentäneet ilmastopäästöjä lähes 80 prosenttia vuodesta 2014 vuoteen 2020 muun muassa siirtymällä 100% uusiutuvan sähkön käyttöön.

 

Lisää juhlavia reseptejä