HK-merkkiset tuotteet on valmistettu aina suomalaisesta lihasta

Kuluttajien ei enää tarvitse arvailla mistä elintarvikkeiden liha on peräisin. Kansallinen säädös varmistaa, että pakattujen, Suomessa valmistettujen elintarvikkeiden ainesosana käytetyn lihan alkuperämaa ilmoitetaan.

HK:n tuotepakkauksiin on ilmoitettu jo ennen säädöksen voimaantuloa lihan alkuperä vapaaehtoisesti yhdellä tai useammalla eri tavalla:

  • Ainesosissa on maininta suomalainen porsaan-/naudan-/broilerin-/kalkkunanliha
  • Hyvää Suomesta -merkillä (merkin kriteerinä on, että tuotteessa käytetty liha on 100 % suomalaista)
  • Brändilupausmerkillä: Aina suomalaista lihaa

Kuluttajille lihan kotimaisuus on tärkeä valintakriteeri ja ruuan reitti ruokapöytään kiinnostaa. HKScan Finlandin porsaat, naudat ja siipikarja eivät matkaa maailmalla, vaan eläimet syntyvät, kasvavat ja ne teurastetaan Suomessa, jolloin alkuperän voi ilmoittaa selkeästi suomalaiseksi.

Suomessa tuotettu liha on turvallista lähiruokaa, jonka käytöstä kerromme ylpeänä HK:n tuotepakkauksissa.

 

 

Lisää juhlavia reseptejä