Veitsistään kokki tunnetaan

Kunnon työvälineillä lihan leikkaaminen käy käden käänteessä. Panosta siis laadukkaaseen veitseen ja tukevaan leikkuulautaan, niin lihan valmisteluvaihe nopeutuu huomattavasti. Myös paistinpannuissa kannattaa satsata hyvin hoidettuna miltei ikuiseen valurautapannuun tai hyvälaatuiseen, kulutusta kestävään teflonpinnoitettuun pannuun. Lihaa uunissa valmistavalle taas lämpömittari on korvaamaton apuväline.

Veitset

Aivan ensimmäiseksi sinun kannattaa hankkia juuri omaan käteesi sopiva tukeva ja laadukas veitsi. Lihaa leikattaessa on myös syytä muistaa, että haaverit tapahtuvat useammin tylsällä veitsellä kuin terävällä. Kun säilytät veitsesi erillään muista ruokailuvälineistä ja teroitat sen säännöllisesti, vältyt onnettomuuksilta keittiössä.

Lue lisää >

Leikkuulaudat

Lihan kuutiointi, pilkkominen ja siivuttaminen onnistuu jouhevammin, kun käytät tarpeeksi isoa ja tukevaa leikkuulautaa. Valitsitpa sitten puisen tai muovisen työlaudan, sen pesusta ja hygieniasta huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää. Puinen lauta toimii tarvittaessa myös oivana tarjoilualustana liharuoillesi.

Lue lisää >

Paistinpannut

Liharuoista innostunut kotikokki tarvitsee useamman paistinpannun. Valurautapannulla pihvit paistuvat meheviksi ja saavat kauniit paistoraidat. Suikaloidun lihan wokkaamiseen puolestaan sopii wokkipannu tai pinnoitettu teflonpannu. Pinnoitetuissa paistinpannuissa kannattaa satsata laatuun – ja muistaa, että teräksiset työvälineet naarmuttavat niiden pintaa. 

Lue lisää >

Lämpömittarit

Tarvitset luotettavan lämpömittarin valmistaaksesi herkullista ja juuri haluamaasi kypsyyteen paistunutta lihaa uunissa. Näin sinun ei tarvitse availla uuninluukkua kesken kaiken kokeillaksesi lihan kypsyyttä. Mittareita on saatavilla niin digitaalisina kuin perinteisinäkin malleina.

Lue lisää >

Muut työvälineet

Kaikkein tutuimpien työvälineiden lisäksi liharuokien valmistamisessa tarvitaan useita muitakin välineitä. Keittiöstä olisi hyvä löytyä esimerkiksi lihanuija ja atulat, joilla voi käsitellä näppärästi paistettavaa lihaa. Ja jos intoa riittää, myös kotikeittiöön voi hankkia lihamyllyn ja makkaraprässin, jotka tuovat aivan uusia vivahteita kokkaamiseen.

Lue lisää >

 

Lisää juhlavia reseptejä