Työvälineet

Kunnon työvälineillä kokkaaminen on helppoa ja hauskaa sekä turvallista. On muutamia työvälineitä joihin kannattaa ehdottomasti satsata.

Työvälineet

Kunnon työvälineillä lihan leikkaaminen käy käden käänteessä. Panosta siis laadukkaaseen veitseen ja tukevaan leikkuulautaan, niin lihan valmisteluvaihe nopeutuu huomattavasti. Myös paistinpannuissa kannattaa satsata hyvin hoidettuna miltei ikuiseen valurautapannuun tai hyvälaatuiseen, kulutusta kestävään teflonpinnoitettuun pannuun. Lihaa uunissa valmistavalle taas lämpömittari on korvaamaton apuväline.

Veitset

Aivan ensimmäiseksi sinun kannattaa hankkia juuri omaan käteen sopiva tukeva ja laadukas veitsi. Lihaa leikattaessa on myös syytä muistaa, että haaverit tapahtuvat useammin tylsällä veitsellä kuin terävällä. Kun säilytät veitsesi erillään muista ruoanlaittovälineista ja teroitat sen säännöllisesti vältyt onnettomuuksilta keittiössä.

Lue lisää

Työvälineet_veitset

Leikkuulaudat

Lihan kuutiointi, pilkkominen ja siivuttaminen käy jouhevammin, kun käytät tarpeeksi isoa ja tukevaa työlautaa. Valitsitpa sitten puisen tai muovisen työlaudan, sen pesusta ja hygieniasta huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää. Puinen työlauta toimii tarvittaessa myös oivana tarjoilualustana.

Lue lisää

Työvälineet_leikkuulaudat

Paistinpannut

Liharuoista innostunut kotikokki tarvitsee useamman paistinpannun. Valurautapannulla pihvit paistuvat meheviksi ja saavat kauniin paistopinnan tai paistoraidat. Suikaloidun lihan wokkaamiseen puolestaan sopii wokkipannu tai pinnoitettu teflonpannu. Pinnoitetussa paistinpannussa kannattaa satsata laatuun ja muistaa, että teräksiset työvälineet naarmuttavat niiden pintaa.

Lue lisää

Työvälineet_Paistinpannut

Lämpömittarit

Tarvitset luotettavan lämpömittarin valmistaaksesi herkullista ja juuri haluamaasi kypsyyteen paistunutta lihaa uunissa. Näin sinun ei tarvitse availla uuninluukkua kesken kaiken kokeillaksesi lihan kypsyyttä. Mittareita on saatavilla niin digitaalisina kuin perinteisinä malleina.

Lue lisää

Työvälineet_lämpömittarit

Muut työvälineet

Kaikken tutuimpien työvälineiden lisäksi liharuokien valmistamisessa tarvitaan useita muitakin välineitä. Keittiöstä olisi hyvä löytyä lihanuija ja atulat, joilla voi käsitellä näppärästi paistettavaa lihaa. Jos intoa riittää, myös kotikeittiöön voi hankkia lihamyllyn ja makkaraprässin, jotka tuovat aivan uusia vivahteita kokkaamiseen.

Lue lisää

Työvälineet_muut työvälineet