Lämpömittarit

Lihaa kypsennettäessä kannattaa luottaa mieluummin lämpötilaan kuin aikaan. Lihalämpömittarilla mittaat tarkasti lihan sisälämpötilan ja saavutat haluamasi kypsyyden. Mittarin piikki työnnetään aina lihan paksuimpaan kohtaan, mutta ei kuitenkaan lähelle luuta. Mittarin toimivuuden ja tarkkuuden testaat helposti laittamalla piikin kiehuvaan veteen.

>

Digitaalinen lämpömittari

Digitaalinen lihalämpömittari on helpoin ja varmin tapa päästä haluttuun kypsyyteen lihaa valmistettaessa. Se on perinteistä viisarimittaria huolettomampi, sillä voit ohjelmoida sen hälyttämään kun haluttu sisälämpötila on saavutettu. Itse mittari jää uunin ulkopuolelle, ja lihaan työnnettävä anturi kiinnitetään siihen johtimen avulla. Näin voit tarkkailla lihan lämpötilaa uuniin kurkkimatta.

Integroitu uunilämpömittari

Monissa uuneissa on sisäänrakennettu lihalämpömittari. Lihaan työnnettävä anturi löytyy uunin sisältä, ja tavoitelämpötilan asetus ja lämpötilan seuranta ja tapahtuu uunin digitaaliselta näytöltä. Uunin anturi on usein irrotettavissa puhdistusta varten.

 

Viisarimittari

Perinteinen viisarimallinen lihalämpömittari on yhtä luotettava kuin digitaalinenkin, mutta se ei hälytä tavoitelämpötilassa, ja lukema on tarkistettava uunin sisältä.

Pistolämpömittari

Pistolämpömittari on kuten digitaalinen lämpömittari, mutta anturi on suoraan kiinni mittarissa. Se on tarkoitettu hetkelliseen lämpötilan mittaukseen esimerkiksi kastikkeiden tai sokeriliemien valmistuksessa. Sen mittausasteikko on laajempi kuin tavallisen digitaalisen lämpömittarin.

 

Lisää juhlavia reseptejä