• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Lihakoulu
  • Työvälineet
  • Lämpömittarit
  • Lihakoulu
  • Työvälineet
    • Veitset
    • Leikkuulaudat
    • Paistinpannut
    • Lämpömittarit
    • Muut työvälineet
  • Lihan säilytys

Lämpömittarit

Tarvitset luotettavan lämpömittarin valmistaaksesi herkullista ja juuri haluamaasi kypsyyteen paistunutta lihaa uunissa. Näin sinun ei tarvitse availla uuninluukkua kesken kaiken kokeillaksesi lihan kypsyyttä. Mittareita on saatavilla niin digitaalisina kuin perinteisinä malleina.

Lämpömittarit

Lihaa kypsennettäessä kannattaa luottaa mieluummin lämpötilaan kuin aikaan. Lihalämpömittarilla mittaat tarkasti lihan sisälämpötilan ja saavutat haluamasi kypsyyden. Mittarin piikki työnnetään aina lihan paksuimpaan kohtaan, mutta ei kuitenkaan lähelle luuta. Mittarin toimivuuden ja tarkkuuden testaat helposti laittamalla piikin kiehuvaan veteen.

Digitaalinen lämpömittari

Digitaalinen lihalämpömittari on helpoin ja varmin tapa päästä haluttuun kypsyyteen lihaa valmistettaessa. Se on perinteistä viisarimittaria huolettomampi, sillä voit ohjelmoida sen hälyttämään kun haluttu sisälämpötila on saavutettu. Itse mittari jää uunin ulkopuolelle, ja lihaan työnnettävä anturi kiinnitetään siihen johtimen avulla. Näin voit tarkkailla lihan lämpötilaa uuniin kurkkimatta.

Integroitu uunilämpömittari

Monissa uuneissa on sisäänrakennettu lihalämpömittari. Lihaan työnnettävä anturi löytyy uunin sisältä, ja tavoitelämpötilan asetus ja lämpötilan seuranta ja tapahtuu uunin digitaaliselta näytöltä. Uunin anturi on usein irrotettavissa puhdistusta varten.
 

Viisarimittari

Perinteinen viisarimallinen lihalämpömittari on yhtä luotettava kuin digitaalinenkin, mutta se ei hälytä tavoitelämpötilassa, ja lukema on tarkistettava uunin sisältä.

Pistolämpömittari

Pistolämpömittari on kuten digitaalinen lämpömittari, mutta anturi on suoraan kiinni mittarissa. Se on tarkoitettu hetkelliseen lämpötilan mittaukseen esimerkiksi kastikkeiden tai sokeriliemien valmistuksessa. Sen mittausasteikko on laajempi kuin tavallisen digitaalisen lämpömittarin.
Jaa
Tulosta
  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste