Lämpömittarit
Tarvitset luotettavan lämpömittarin valmistaaksesi herkullista ja juuri haluamaasi kypsyyteen paistunutta lihaa uunissa. Näin sinun ei tarvitse availla uuninluukkua kesken kaiken kokeillaksesi lihan kypsyyttä. Mittareita on saatavilla niin digitaalisina kuin perinteisinä malleina.
Lihaa kypsennettäessä kannattaa luottaa mieluummin lämpötilaan kuin aikaan. Lihalämpömittarilla mittaat tarkasti lihan sisälämpötilan ja saavutat haluamasi kypsyyden. Mittarin piikki työnnetään aina lihan paksuimpaan kohtaan, mutta ei kuitenkaan lähelle luuta. Mittarin toimivuuden ja tarkkuuden testaat helposti laittamalla piikin kiehuvaan veteen.
Digitaalinen lämpömittari
Digitaalinen lihalämpömittari on helpoin ja varmin tapa päästä haluttuun kypsyyteen lihaa valmistettaessa. Se on perinteistä viisarimittaria huolettomampi, sillä voit ohjelmoida sen hälyttämään kun haluttu sisälämpötila on saavutettu. Itse mittari jää uunin ulkopuolelle, ja lihaan työnnettävä anturi kiinnitetään siihen johtimen avulla. Näin voit tarkkailla lihan lämpötilaa uuniin kurkkimatta.
Integroitu uunilämpömittari
Monissa uuneissa on sisäänrakennettu lihalämpömittari. Lihaan työnnettävä anturi löytyy uunin sisältä, ja tavoitelämpötilan asetus ja lämpötilan seuranta ja tapahtuu uunin digitaaliselta näytöltä. Uunin anturi on usein irrotettavissa puhdistusta varten.
Viisarimittari
Perinteinen viisarimallinen lihalämpömittari on yhtä luotettava kuin digitaalinenkin, mutta se ei hälytä tavoitelämpötilassa, ja lukema on tarkistettava uunin sisältä.
Pistolämpömittari
Pistolämpömittari on kuten digitaalinen lämpömittari, mutta anturi on suoraan kiinni mittarissa. Se on tarkoitettu hetkelliseen lämpötilan mittaukseen esimerkiksi kastikkeiden tai sokeriliemien valmistuksessa. Sen mittausasteikko on laajempi kuin tavallisen digitaalisen lämpömittarin.