HK Maakarit® Kun makkaran on paras olla paras

Kun perinteinen artesaanihenki kohtaa maailmalta ammennetun inspiraation, ollaan asian ytimessä.

HK Maakarit® ovat joukko tekijöitä Vantaan Pakkalassa. Heille uusien makujen etsiminen on sydämen asia. Sillä makuhan se viimekädessä ratkaisee.

Käsityö, suomalainen liha, aidot mausteet ja lempeä leppäsavu. Siinä ainekset, joista nämä parhaiden makkaroiden maut syntyvät. Joten ole hyvä, nautiskele ajan kanssa ja kaikessa rauhassa.

 

Livornon Luigi

Luigi on Maakareiden artesaaniraakamakkara, joka valmistetaan tuoreesta, suomalaisella kotitilalla ilman antibiootteja kasvatetusta Rypsiporsas® -lihasta. Välimerelliseen Luigiin makunsa antavat yrtit kuten oregano, timjami ja rosmariini.

IS-makkaratestin voittaja, IL Grillaus-teeman testin 3. sija, Tammelan Makkaramarkkinoiden erikoismakkarasarjan 2. sija

 

Preussin Peter

Peter on Maakareiden artesaaniraakamakkara, joka valmistetaan tuoreesta, suomalaisella kotitilalla ilman antibiootteja kasvatetusta Rypsiporsas® -lihasta. Perinteisessä Peterissä maistuu häivähdys korianteria, chiliä, inkivääriä, paprikaa ja sipulia.

IL Grillaus-teeman testin 2. sija.

 

Huberin Huilu

Huberin Huilu on huippukokkien Mika Roiton ja Pekka Salmelan kehittämä klassinen barbeque-tyylinen artesaanimakkara, jossa yhdistyy savuisuus, cheddarjuuston tuoma kermaisuus, jalapenon tulinen
häivähdys ja mustapippurin vahva maku.

IL Grillaus-teeman testin 4. sija, Tammelan Makkaramarkkinoiden grillimakkarasarjan 2. sija.

 

Vottosen Vihellys

Vottosen Vihellys on huippukokki Eero Vottosen suunnittelema täyteläinen artesaanimakkara, jossa suomalaiseen broilerinlihaan yhdistyy herkkutattien hienostunut maku. Makkara on tehty aitoon kanaliemeen ja kruunattu timjamilla.

IL Grillaus -teeman testivoittaja, IS makkaratestin 3. sija.

 

Katalonian Carlos

Carlos on kesän makoisa uutuus, joka pohjautuu espanjalaiseen makumaailmaan. Karkearakenteisen ja lihaisan grillimakkaran maku syntyy paahdetusta chilistä, savustetusta paprikasta, valkosipulista ja mustapippurista. Jalapeno antaa ripauksen tulisuutta.


Nürnbergin Günther

Günther on kooltaan pieni, mutta maultaan voimallinen. Sen ikivanha resepti on peräisin Nürnbergin alueelta. Günther on luonteeltaan lempeän tasapainoinen, antaa aavistuksen meiramista ja jättää pienen potkun kielen päälle. 

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. valitsi Güntherin vuoden 2016 parhaaksi bratwurstiksi ja Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailussa se oli yksi finalisteista.


Marokon Hassan

Hassan on marokkolaisen perinteen mukaan naudanlihasta valmistettu merguez, jolla on syytä ylpeillä maullaan. Hassanin karkeaa rakennetta kruunaa voimakas luonne, joka on yhdistelmä korianteria, kuminaa, valkosipulia ja paprikaa.


Krakovan Wojtek

Wojtek on tuhti puolalaistyyppinen makkara, joka saa mehevän mausteisuutensa valkosipulista ja mustapippurista. Sen syvä maku kypsyy valmiiksi hiljaa, lempeän leppäsavun lämmössä.

 

Thüringerin Hans

Hansin satoja vuosia vanha resepti on haettu Thüringerin maakunnasta. Tämä artesaanimakkara on kotonaan grillissä, liekkien kosketeltavana. Siinä maistuvat meirami ja muskottipähkinä, kumina sekä korianteri.

 

Elsan Valkosipuliwursti

Elsasta saat itsellesi elinikäisen ystävän. Se on helposti lähestyttävä ja lihaisa herkku valkosipulin ystävälle. Tuhtia valkosipulin makua täydentää mustapippuri. Valmistetaan pannulla.

 

Angelan Frankfurtteri

Angelan karkea olemus kätkee sisälleen yllättävää lämpöä ja hienostuneisuutta. Siinä maistuvat korianteri ja chili, inkivääri, paprika sekä sipuli. Tämä perinteinen olutmakkara on parhaimmillaan kuumalta pannulta nautittuna.

 

Pakkalan Väinö savulenkki

Käsityönä valmistettuun Väinöön on käytetty kunnolla lihaa ja sen maku on leppäsavun saattelemana suorastaan muheva. Nauti kaikessa rauhassa. Vaikkapa ennen tai jälkeen löylyjen. 

Marokkolainen punajuurisalaatti Hassanin tapaan

Arvostele resepti
1 arvostelu
4 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Marokkolainen punajuurisalaatti Hassanin tapaan
  • 2 pkt HK Maakarit® Marokon Hassan (à 250 g)
  • 5 kpl punajuuria
  • 1 kpl punasipulia kuutioituna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 kpl sitruunan mehu
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • 1 dl korianteria hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 tl juustokuminaa (jauhettua)
Marokkolainen punajuurisalaatti Hassanin tapaan

Valmistusohje

Huuhtele punajuuret ja keitä runsaassa vedessä noin tunnin ajan. Anna punajuurten jäähtyä kylmässä vedessä ja poista kuori.

Yhdistä kulhossa sipulikuutiot, öljy, sitruunanmehu, yrtit ja mausteet.

Leikkaa punajuuret reilun kokoisiksi paloiksi ja sekoita kastikkeen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Paista Hassanit tai muut grillimakkarat kuumassa grillissä tai pannulla ja nauti punajuurisalaatin seurana.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.