HK Maakarit® Kun makkaran on paras olla paras

Kun perinteinen artesaanihenki kohtaa maailmalta ammennetun inspiraation, ollaan asian ytimessä.

HK:n huippuammattilaiset – maakarit – valmistavat sarjan tuotteita perinteisellä kädentaidolla tuotantoyksiköissä Vantaalla ja Mikkelissä sekä Forssassa. Heille uusien makujen etsiminen on sydämen asia. Sillä makuhan se viimekädessä ratkaisee.

Käsityö, suomalainen liha, aidot mausteet ja lempeä leppäsavu. Siinä ainekset, joista nämä parhaiden makkaroiden maut syntyvät. Joten ole hyvä, nautiskele ajan kanssa –  kaikessa rauhassa.


Pakkalan Helmi

Helmi pannumakkara on Maakarit® -sarjan herkullinen uutuus, joka on kaunis kuin helminauha! Helmi sopii loistavasti grilliin, pannulle ja uuniin kuin myös keittoihin ja kastikkeisiin. Pakkalan Helmessä maistuvat täyteläinen savupaprika ja chipotle.


Juhlaraakamakkara

Juhlaraakamakkara, joka erottuu tyylikkyydellään ja herkullisella maullaan. Lumoavan spiraalin muotonsa ansiosta näyttävä tarjottava juhlapöytään! Juhlaraakamakkara on mausteinen, mutta maku ei ole liian tulinen, vaan juuri sopivan lämmin ja täyteläinen. Täydellinen rakenne on varmistettu käyttämällä raaka-aineena ilman antibiootteja kasvatettua Rypsiporsas® -lihaa.

Maakarit ovat antanneet juhlaraakamakkaran kehittelyyn kaikkensa, joten povaammekin siitä samanlaista testivoittajaa kuin Livornon Luigista.


Livornon Luigi

Luigi on Maakareiden artesaaniraakamakkara, joka valmistetaan tuoreesta, suomalaisella kotitilalla ilman antibiootteja kasvatetusta Rypsiporsas® -lihasta. Välimerelliseen Luigiin makunsa antavat yrtit kuten oregano, timjami ja rosmariini.

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. on valinnut HK Maakarit® Livornon Luigin paitsi vuoden 2018 ykköseksi raakamakkaroiden sarjassa, myös päättyneen maistelukauden kaikkein parhaimmaksi makkaraksi.  

IS-makkaratestin voittaja, IL Grillaus-teeman testin 3. sija, Tammelan Makkaramarkkinoiden erikoismakkarasarjan 2. sija


Huberin Huilu

Huberin Huilu on huippukokkien Mika Roiton ja Pekka Salmelan kehittämä klassinen barbeque-tyylinen artesaanimakkara, jossa yhdistyy savuisuus, cheddarjuuston tuoma kermaisuus, jalapenon tulinen häivähdys ja mustapippurin vahva maku.

IL Grillaus-teeman testin 4. sija, Tammelan Makkaramarkkinoiden grillimakkarasarjan 2. sija.


Vottosen Vihellys

Vottosen Vihellys on huippukokki Eero Vottosen suunnittelema täyteläinen artesaanimakkara, jossa suomalaiseen broilerinlihaan yhdistyy herkkutattien hienostunut maku. Makkara on tehty aitoon kanaliemeen ja kruunattu timjamilla.

IL Grillaus -teeman testivoittaja, IS makkaratestin 3. sija.


Katalonian Carlos

Carlos on kesän makoisa uutuus, joka pohjautuu espanjalaiseen makumaailmaan. Karkearakenteisen ja lihaisan grillimakkaran maku syntyy paahdetusta chilistä, savustetusta paprikasta, valkosipulista ja mustapippurista. Jalapeno antaa ripauksen tulisuutta.


Nürnbergin Günther

Günther on kooltaan pieni, mutta maultaan voimallinen. Sen ikivanha resepti on peräisin Nürnbergin alueelta. Günther on luonteeltaan lempeän tasapainoinen, antaa aavistuksen meiramista ja jättää pienen potkun kielen päälle. 

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. valitsi Güntherin vuoden 2016 parhaaksi bratwurstiksi ja Vuoden Suomalainen Elintarvike 2017 -kilpailussa se oli yksi finalisteista.


Krakovan Wojtek

Wojtek on tuhti puolalaistyyppinen makkara, joka saa mehevän mausteisuutensa valkosipulista ja mustapippurista. Sen syvä maku kypsyy valmiiksi hiljaa, lempeän leppäsavun lämmössä.


Elsan Valkosipuliwursti

Elsasta saat itsellesi elinikäisen ystävän. Se on helposti lähestyttävä ja lihaisa herkku valkosipulin ystävälle. Tuhtia valkosipulin makua täydentää mustapippuri. Valmistetaan pannulla.


Angelan Frankfurtteri

Angelan karkea olemus kätkee sisälleen yllättävää lämpöä ja hienostuneisuutta. Siinä maistuvat korianteri ja chili, inkivääri, paprika sekä sipuli. Tämä perinteinen olutmakkara on parhaimmillaan kuumalta pannulta nautittuna.


Pakkalan Väinö savulenkki

Käsityönä valmistettuun Väinöön on käytetty kunnolla lihaa ja sen maku on leppäsavun saattelemana suorastaan muheva. Nauti kaikessa rauhassa. Vaikkapa ennen tai jälkeen löylyjen. 

Juhlaraakamakkaraa, maa-artisokka-pekonipaistosta ja ras el hanout-majoneesia

Arvostele resepti
1 arvostelu
3-4 annosta | Valmistusaika: n. 40 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Juhlaraakamakkaraa, maa-artisokka-pekonipaistosta ja ras el hanout-majoneesia

1 pkt HK Maakarit® juhlaraakamakkara 280 g
1 pkt HK Amerikan pekoni Original 170g
500 g maa-artisokkia huolellisesti pestynä
½ pnt korianteria silputtuna
4 rkl rypsiöljyä
suolaa maun mukaan
2 rkl hunajaa

Ras el hanout-majoneesi:

300 g majoneesia
1/3 pnt korianteria silputtuna
1 tl ras el hanout -mausteseosta
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua

Juhlaraakamakkaraa, maa-artisokka-pekonipaistosta ja ras el hanout-majoneesia

Valmistusohje

Puolita pestyt maa-artisokat ja laita kulhoon. Lisää joukkoon rypsiöljy, suola ja hunaja. Sekoita hyvin ja levitä maa-artisokat kuorineen uunin pellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes maa-artisokat ovat kypsiä. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi paistipannulla. Sekoita paistetut maa-artisokat, pekoni ja silputtu korianteri keskenään.

Tällä välin paista makkara. Kuumenna paistinpannu ja paista makkara kypsäksi voi-öljyseoksessa noin 5 minuuttia per puoli.

Valmista ras el hanout-majoneesi. Sekoita kaikki majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua.

Tarjoa juhlaraakamakkara maa-artisokka-pekonipaistoksen ja ras el hanout-majoneesin kera.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.