Lyömätön leivänpäällinen

Lyömätön leivänpäällinen

Sininen Lenkki on erinomainen esimerkki makkarasta, jota pistellään poskeen lukemattomin eri tavoin. Ruisleivän päällä syöminen on yksi yleisimmistä – ja epäilemättä helpoimmista – tavoista karkottaa nälkää Sinisellä.

Perusversio ruisleipää & Sinistä -satsista on tämä: ruisleipää, voita, reilusti Sinistä kylmänä päälle ja maun mukaan sinappia. Mutta on selvää, että makuelämystä viritetään ja tuunataan, jotta löytyy parhaiten omaan makuun sopiva makkaraleipä. Jotkut lisäävät leipään pari siivua juustoa, joillekin ketsuppi on sinappia mieluisampi ratkaisu ja jotkut viipaloivat mukaan tomaattia tai kurkkua.

 

Oikeita tapoja makkaraleivän rakentamiseen on yhtä monta kuin makujakin. Paitsi maultaan, leivät eroavat myös ulkonäöltään. Esimerkkinä tästä esittelemme HK:n kokin tekemän luomuksen ja toisen leivän, jonka muotoilusta on vastannut vähemmän keittiössä aikaansa viettänyt Sinisen ystävä. Voisi ehkä todeta, että siinä missä kokki panosti leivän ulkonäköön, toisen leivän rakentaja satsasi makkaran määrään – ja hyvä niin. 

 

Lisää juhlavia reseptejä