Maakarit® ovat täällä!

HK Maakarit® on uusi makkarasarja, joka muodostuu herkullisista artesaanimakkaroista, jotka ovat saaneet inspiraationsa maailmalta.
Vantaan Pakkalassa joukko makkarantekemisen mestareita valmistaa artesaanimakkaroita käsityönä suomalaisesta lihasta. Nämä HK:n Maakarit ovat nyt tehneet nautittavaksemme kesän herkullisimpia uutuuksia, jotka ovat saaneet innoituksensa maailman klassikkomakkaroista, mutta makunsa suomalaisesta lihasta. Suosittelemme tutustumaan näihin kuuteen kaveriin!
Nürnbergin Günther
Günther on pieni, mutta voimakas maun jättiläinen. Se on luonteeltaan lempeän tasapainoinen, antaa aavistuksen meiramista, mutta jättää myös pienen potkun kielen päälle. Günther on pottujen kaveri ja viihtyy hyvin myös kolpakon kyljessä. Güntherin kanssa kannattaa kokeilla ihanaa Gertrudin perunasalaattia.
Thüringenin Hans
Hansissa on satoja vuosia vanhan reseptin synnyttämää makujen viisautta. Siinä huomaa ensin meiramin, sitten muskottipähkinän, kuminan ja korianterin. Hans on kotonaan grillissä, nauttii liekin kosketuksesta ja rakastaa palavasti sinappia. Hansin kaveriksi sopii mainio pekonisalaatti ja vehnäolut-vinegrette.
Marokon Hassan
Hassan on pitkä ja voimakas kaveri Pohjois-Afrikasta. Hassan on rakenteeltaan karkea, mutta luonteeltaan hienostunut marokkolainen – ylpeä merguez, jonka maun kruunaavat kumina, valkosipuli sekä paprika. Marokkolainen punajuurisalaatti on kuin luotu Hassanin makumaailmaan.
Krakovan Wojtek
Wojtek on tuhti puolalainen, joka saa mehevän mausteisuutensa valkosipulista ja mustapippurista. Wojtekin syvä maku kypsyy hiljaa valmiiksi perinteitä kunnioittaen ja lempeän leppäsavun lämmössä. Kokeile Wojtekia esimerkiksi puolalaisten hodareiden välissä.
Jaavan Rahmad
Pähkinäisen makuinen Rahmad on täyteläinen ja lämmin kuin Jaavan aurinko. Se vie mukanaan itämaiden maustetoreille, joilta sen makuun on tarttunut piristävää chiliä ja paahteista seesamia. Indonesialaiset grillipavut viihtyvät Rahmadin seurassa erityisen hyvin.
Kalifornian Dylan
Dylan on huolettoman hedelmäinen, mangon ja karpalon raikastama lihaisa makkara. Sen leppoisa luonne saa potkua chilistä, joka jättää jälkeensä hiukan polttavan muiston. Dylaniin onkin helppo tutustua, mutta sitä on vaikea unohtaa. Kesäinen, grillattu kukkakaalisalaatti on Dylanin paras kaveri.