Maakarit® ovat täällä!

HK Maakarit® on uusi makkarasarja, joka muodostuu herkullisista artesaanimakkaroista, jotka ovat saaneet inspiraationsa maailmalta.

Vantaan Pakkalassa joukko makkarantekemisen mestareita valmistaa artesaanimakkaroita käsityönä suomalaisesta lihasta. Nämä HK:n Maakarit ovat nyt tehneet nautittavaksemme kesän herkullisimpia uutuuksia, jotka ovat saaneet innoituksensa maailman klassikkomakkaroista, mutta makunsa suomalaisesta lihasta. Suosittelemme tutustumaan näihin kuuteen kaveriin!

Nürnbergin Günther

Günther on pieni, mutta voimakas maun jättiläinen. Se on luonteeltaan lempeän tasapainoinen, antaa aavistuksen meiramista, mutta jättää myös pienen potkun kielen päälle. Günther on pottujen kaveri ja viihtyy hyvin myös kolpakon kyljessä. Güntherin kanssa kannattaa kokeilla ihanaa Gertrudin perunasalaattia.


Thüringenin Hans

Hansissa on satoja vuosia vanhan reseptin synnyttämää makujen viisautta. Siinä huomaa ensin meiramin, sitten muskottipähkinän, kuminan ja korianterin. Hans on kotonaan grillissä, nauttii liekin kosketuksesta ja rakastaa palavasti sinappia. Hansin kaveriksi sopii mainio pekonisalaatti ja vehnäolut-vinegrette.

Marokon Hassan

Hassan on pitkä ja voimakas kaveri Pohjois-Afrikasta. Hassan on rakenteeltaan karkea, mutta luonteeltaan hienostunut marokkolainen – ylpeä merguez, jonka maun kruunaavat kumina, valkosipuli sekä paprika. Marokkolainen punajuurisalaatti on kuin luotu Hassanin makumaailmaan.


Krakovan Wojtek

Wojtek on tuhti puolalainen, joka saa mehevän mausteisuutensa valkosipulista ja mustapippurista. Wojtekin syvä maku kypsyy hiljaa valmiiksi perinteitä kunnioittaen ja lempeän leppäsavun lämmössä. Kokeile Wojtekia esimerkiksi puolalaisten hodareiden välissä.


Jaavan Rahmad

Pähkinäisen makuinen Rahmad on täyteläinen ja lämmin kuin Jaavan aurinko. Se vie mukanaan itämaiden maustetoreille, joilta sen makuun on tarttunut piristävää chiliä ja paahteista seesamia. Indonesialaiset grillipavut viihtyvät Rahmadin seurassa erityisen hyvin.

Kalifornian Dylan

Dylan on huolettoman hedelmäinen, mangon ja karpalon raikastama lihaisa makkara. Sen leppoisa luonne saa potkua chilistä, joka jättää jälkeensä hiukan polttavan muiston. Dylaniin onkin helppo tutustua, mutta sitä on vaikea unohtaa. Kesäinen, grillattu kukkakaalisalaatti on Dylanin paras kaveri.


Tutustu kaikkiin Maakarit® -tuotteisiin

Nürnbergin Günther ja Gertrudin perunasalaatti

Arvostele resepti
6 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 2 h 30 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Nürnbergin Günther ja Gertrudin perunasalaatti
  • 1 pkt HK Maakarit® Nürnbergin Günther
  • 1 kg uusia perunoita
  • 3 kpl kananmunaa keitettyinä
  • 1 kpl punasipulia ohuina suikaleina
  • 0.5 kpl sitruunan mehu
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 kpl varsiselleriä ohuina viipaleina
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 nippu kevätsipulia
Nürnbergin Günther ja Gertrudin perunasalaatti

Valmistusohje

Sekoita keskenään sipulisuikaleet, sitruunamehu, suola, sokeri ja mustapippuri ja anna sipulien marinoitua muiden alkuvalmisteluiden ajan. Keitä perunat suolatussa vedessä napakan kypsiksi ja jäähdytä. Keitä kananmunia 7 minuuttia ja jäähdytä. Leikkaa jäähtyneet perunat muutamaan osaan ja hienonna kuoritut kananmunat veitsellä. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Nauti Gertrud rapeapintaiseksi paistetun tai grillatun Güntherin seurana.

Puolalaiset grillihodarit

Arvostele resepti
3 arvostelua
4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Puolalaiset grillihodarit
  • 1 pkt HK Maakarit® Krakovan Wojtek
  • 150 g hapankaalia
  • 2 kpl sipulia renkaina
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 kpl tomaattia
  • 4 kpl hot dog -sämpylää
  • 2 rkl sinappia (keltaista, esim. French's)
  • 2 kpl kevätsipulia hienonnettuna
Puolalaiset grillihodarit

Valmistusohje

Poista tomaateista sisus ja leikkaa malto-osa pieniksi kuutioiksi.

Pyörittele sipulirenkaat öljyssä ja grillaa ne maltillisella lämmöllä ruskeiksi ja pehmeiksi. Lisää loppuvaiheessa grilliin myös Krakovan Wojtekit. Käytä myös leivät nopeasti grillissä mutta varo polttamasta niitä.

Täytä sämpylät makkaroilla, hapankaalilla, grillatulla sipulilla ja tomaattikuutioilla. Viimeistele vielä sinapilla ja kevätsipulilla ja nauti elämästä. 


Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.