Makkaroita Bangkokista Tijuanaan

Makkaroita Bangkokista Tijuanaan

Mitä uutta makkararintamalla? No maistuvia Maakarit® -sarjan uutuusmakkaroita ainakin. Thaihenkinen Maakarit® Serkon Suudelma, nimensä mukaisesti meksikolaistyyppinen Meksikon Miguel sekä Espanjaan päin kumartava Pampan Pablo ovat kesän kuumimpia hittimakkaroita grilliin, nuotiolle ja pannulle.

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. valitsi HK Maakarit® Livornon Luigin paitsi vuoden 2018 ykköseksi raakamakkaroiden sarjassa, myös grillauskauden 2018 kaikkein parhaimmaksi makkaraksi. Vottosen Vihellys puolestaan nappasi IL Grillaus -teeman testivoiton sekä IS makkaratestin 3. sijan. Odotukset ovat siis kovat myös vuoden 2019 kesälle. Ja näillä makkaroilla, jos millä on edellytykset menestyä yhtä hyvin, ellei jopa paremminkin.

Maakarit® Serkon Suudelma on helsinkiläisistä Gaijin ja Farang ravintoloista tutun huippukokki Serko Rantasen ideoima laadukas thaityyppinen makkara. Possua sekä broileria sisältävä herkku on maustettu kaffir-limellä, chilillä, kookoksella ja sitruunaruoholla. Lisukkeeksi kannattaa ehdottomasti kokeilla Thaimaassa erittäin suosittua raikkaan tulista papaijasalaattia.

Jalapenolla, oreganolla ja paprikalla maustettu Meksikon Miguel puolestaan vie makunystyrät nimensä mukaisesti Meksikoon. Sopivan mausteinen Miguel on maistuvaa purtavaa koko perheelle. Miguelin seurana maistuvat vaikkapa grillatut kesäpotut ja savuchili-limemajoneesi.

Espanjalaistyyppinen raakamakkara Pampan Pablo saa sopivaa ryhtiä pasilla chilistä, cayennestä, korianterista ja valkosipulista. Komeasti kiepille pursotettu makkara on näyttävää tarjottavaa grillipöytään. Grillattu Pampan Pablo on maistuvaa täytettä vaikkapa tortillan tai flat breadin väliin.

Suomihan on myös sinappikansaa, ja mitä väkevämpää sen parempi. Sinappia laitetaan makkaran päälle oikein isolla kädellä ja tällä tavoin peitetään hienosti myös suurin osa makkaran mausta. Tässähän ei toki mitään väärää ole. Useimpiin grillimakkaroihin sinappi sopiikin kuin nenä päähän. Toki näiden uutuus Maakareidenkin lisukkeena voi sinappia vedellä, mutta emme kuitenkaan sitä suosittele. Sen sijaan kannattaa kokeilla erilaisia eksoottisempia maustekastikkeita, kuten mojoa, savupaprika-aiolia, gochujangmajoneesia sekä suklaista ja mausteista molea.

Grillit kuumaksi ja suut makkaralle!

Grillattua meksikolaista makkaraa, mole-kastiketta ja grillivihanneksia

Arvostele resepti
1 arvostelu
4 annosta | Valmistusaika: n. 40 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Grillattua meksikolaista makkaraa, mole-kastiketta ja grillivihanneksia

2 pkt HK Maakarit Meksikon Miguel

200 g broccoliinia
½ kesäkurpitsa
½ kurkku
1 punainen chili
1 punainen paprika
suolaa
1 dl mole-kastiketta
1 dl aiolia

(linkki kastikkeiden resepteihin alla)

Grillattua meksikolaista makkaraa, mole-kastiketta ja grillivihanneksia

Valmistusohje

Grillaa makkarat kuumiksi kuumassa grillissä noin 4 minuuttia per puoli. Varo polttamasta.

Halkaise kesäkurpitsa ja kurkku pituussuunnassa halki. Leikkaa paprika lohkoiksi. Grillaa vihannekset napakan kypsiksi kuumassa grillissä. Viipaloi grillattu kurkku ja kesäkurpitsa viipaleiksi. Mausta grillatut vihannekset suolalla ja tarjoa grillattujen makkaroiden, mole-kastikkeen ja aiolin kera.

Flatbread, grillattua salaattia, Pampan Pablo -raakamakkaraa ja ranskankermaa

Arvostele resepti
24 arvostelua
4-8 annosta | Valmistusaika: n. 40 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Flatbread, grillattua salaattia, Pampan Pablo -raakamakkaraa ja ranskankermaa

2 pkt HK Maakarit® Pampan Pablo

2 sydänsalaatti
150 g ranskankermaa
suolaa

Flatbread:

6 dl vehnäjauhoja
2,5 dl vettä
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä

Flatbread, grillattua salaattia, Pampan Pablo -raakamakkaraa ja ranskankermaa

Valmistusohje

Aloita alustamalla taikina. Laita kaikki flat breadin ainekset kulhoon ja alusta niin kauan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Anna levätä kelmuun käärittynä tai peiteltynä tunnin ajan jääkaapissa. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kauli ohueksi. Kuumenna grilli tai pannu kuumaksi ja paista/grillaa noin minuutti per puoli.

Grillaa makkaroita noin 10 minuuttia välillä käännellen kunnes kypsiä. Halkaise salaatit pituussuunnassa halki ja grillaa kaunis väri molemmin puolin, mausta suolalla. Leikkaa makkarat paloiksi ja grillatut salaatit muutamaan osaan. Kokoa flat breadin päälle grillattua makkaraa, salaattia ja ranskankermaa. Nauti heti.

Grillattua thaimakkaraa ja tulista papaijasalaattia

Arvostele resepti
1 arvostelu
4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Grillattua thaimakkaraa ja tulista papaijasalaattia

2 pkt HK Maakarit® Serkon Suudelma

1 keskikokoinen vihreä papaija
10 kpl kirsikkatomaatteja puolitettuna
2 linnunsilmächiliä viipaloituna
2 valkosipulin kynttä viipaloituna
¼ tl suolaa
½ tl intiaanisokeria
1 rkl kuivattua katkarapua
2 rkl limen mehua
1 rkl kalakastiketta
1 rkl suolapähkinöitä
1 dl gochujangmajoneesia (linkki reseptiin alla)

Grillattua thaimakkaraa ja tulista papaijasalaattia

Valmistusohje

Leikkaa papaija mandoliinin suikaleterällä pitkiksi tikuiksi. Sekoita papaijatikut, tomaatin puolikkaat ja linnunsilmächilit kulhossa.

Laita kaikki dressingin ainekset mortteliin ja hiero kastikkeeksi. Sekoita dressing papaijasalaattiin ja anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Grillaa makkarat kuumiksi kuumassa grillissä noin 4 minuuttia per puoli. Varo polttamasta. Tarjoa makkarat papaijasalaatin ja gochujangmajoneesin kera.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.