

Ruokalista
Mitä saisi olla? Kenties makkaraherkkuja, joita ei tarvitse haudutella yön yli? Nopeat ja ennen kaikkea maistuvat makkara-annokset sopivat niin illanistujaisiin kuin mitalijuhliin sekä tuhdiksi välipalaksi tai täyttäväksi illalliseksi.

Hodari
Hot dog, hodari tai kuuma koira – rakkaalla herkulla on monta nimeä. Nopeiden nakkiruokien kruunaamaton kuningas, jonka kokoamisessa ei voi epäonnistua.
Näytä lisää ›Hodari
Hot dog, hodari tai kuuma koira – rakkaalla herkulla on monta nimeä. Nopeiden nakkiruokien kruunaamaton kuningas, jonka kokoamisessa ei voi epäonnistua.
Hodari kannattaa virittää täsmälleen oman maun mukaiseksi. Vaalean sämpylän voi korvata tummemmalla, jos siltä tuntuu. Mieluisimpien nakkien valinta on tietysti se oleellisin juttu hodarin kasaamisessa – jos suositella saa, niin Aito Nakki Pitkä on satavarma valinta. Koko komeus viimeistellään halutuilla mausteilla: kokeilemisen arvoisia ovat ainakin ketsuppi, erityyppiset sinapit, majoneesit, kurkkusalaatti sekä tuore ja paahdettu sipuli. Sitten ei muuta mestariteos ääntä kohti!

Makkaraperunat
Nakkikioskien ikisuosikki, jonka valmistaminen käy kotikeittiössäkin erinomaisen näppärästi. Valitse oma suosikkimakkarasi, mausta mielesi mukaan ja nauti.
Näytä lisää ›Makkaraperunat
Nakkikioskien ikisuosikki, jonka valmistaminen käy kotikeittiössäkin erinomaisen näppärästi. Valitse oma suosikkimakkarasi, mausta mielesi mukaan ja nauti.
Näinhän se nälkä lähtee: ensin ranskalaiset uuniin ja sitten makkarakuutiot pannulle paistumaan. Paras makkara tähän touhuun on oma suosikkimakkara: Sininen, Kabanossi ja Camping ovat kaikki varmoja tapauksia, kun on kyse vatsan täyttämisestä ja makuhermojen hivelystä. Kun ranskalaiset ja makkarat ovat kuumia, sekoita ne keskenään lautasella tai rasiassa. Lopuksi vielä joukkoon oman maun mukaan ketsuppia, sinappia, majoneesia, suolakurkkua ja sipulia – valmista tuli!

Nakkimuki
Konstailematon pikkupurtava, joka on tuttu näky etenkin lätkähalleilla, mutta maistuu yhtä hyvin kotisohvalla.
Näytä lisää ›Nakkimuki
Konstailematon pikkupurtava, joka on tuttu näky etenkin lätkähalleilla, mutta maistuu yhtä hyvin kotisohvalla.
Muki täyteen ja muki tyhjäksi – nakkimukin toimintaperiaate on sangen yksinkertainen. Lasauta mukin pohjalle ensin haluamasi mausteet: ketsuppia, sinappia ja ehkä vähän majoneesiakin. Tässäkin tapauksessa nakin valinnassa kannattaa luottaa omaan, pettämättömään makuun: perusversio Aito Nakista on klassikko, mutta yhtä hyvin mukiin istuvat Aito Nakki Juusto & jalapeno tai vaikkapa mausteisempi Baijerilainen. Kuumenna nakit höyrystämällä, grillissä tai mikrossa, pyöräytä mukin mausteissa ja nautiskele.

Hot dogit ja paholaisen kastike
Nämä hodarit saavat hieman tulisemman makunsa mausteisesta pahoilaisen kastikkeesta.
Näytä lisää ›Hot dogit ja paholaisen kastike

Nämä hodarit saavat hieman tulisemman makunsa mausteisesta pahoilaisen kastikkeesta.
Hot dogit ja paholaisen kastike
8 henkilölle
|
Valmistusaika: n. 45min
|
Erityisruokavaliot:

- 1 pkt (170 g) HK Amerikan Pekoni® Original
- 8 hot dog -sämpylää
- paahdettua sipulia
Paholaisen kastike
- 2 rkl öljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 punaista chiliä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 3 rkl fariinisokeria
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl worcesterkastiketta
- suolaa
- mustapippuria

Valmistusohje
Tee kastike hyvissä ajoin. Kuumenna öljy kattilassa ja puserra valkosipulinkynnet mukaan. Lisää hienonnetut chilit ja tomaattipyree. Kuumenna hetki. Kaada päälle tomaattimurska, lisää sokeri, viinietikka ja soija. Keitä kastiketta puolisen tuntia ilman kantta. Kun kastike on sopivan sakeaa, mausta se worcesterkastikkeella, suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
Tee nakkeihin viillot ja kietaise ympärille pekoniviipaleet. Grillaa nakit kuumiksi keskilämmöllä. Voit paistaa nakit grillin sijaan myös pannulla tai uunissa. Lämmitä sämpylät nopeasti grillissä tai uunissa, lisää sisään nakit, paholaisen kastiketta ja paahdettua sipulia.

Premium Hot Dog
Tässä hieman tuunatumpi versio klassisesta Amerikan herkusta hodarista. Täytteeksi coleslaw-salaattia ja punasipulihilloketta.
Näytä lisää ›Premium Hot Dog

Tässä hieman tuunatumpi versio klassisesta Amerikan herkusta hodarista. Täytteeksi coleslaw-salaattia ja punasipulihilloketta.
Premium hot dog eli hodari kaikilla mausteilla
3-4 henkilölle
|
Valmistusaika: n. 20min
|
Erityisruokavaliot:

- 1 patonki neljään osaan leikattuna tai 4 Hot Dog sämpylää
Aurinko-Coleslaw
- ½ rasiaa HK Aurinkosalaattia
- 4 rkl majoneesia
Punasipulihilloke
- 1 punasipuli suikaleina
- 2 rkl voita
- 3 rkl ruokosokeria
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria

Valmistusohje
Valmista ensin punasipulihilloke. Yhdistä hillokkeen ainekset kattilaan ja anna hautua noin 15 minuuttia. Seuraavaksi valmista coleslaw sekoittamalla Aurinkosalaatti ja majoneesi keskenään.
Tee makkaroihin viiltoja ja grillaa ne kauniin ruskeiksi. Lämmitä samalla halkaistut leivät nopeasti grillissä. Voit paistaa makkarat ja lämmittää leivät grillin sijaan myös uunissa tai pannulla. Täytä leivät makkaralla, coleslawilla ja punasipulihillokkeella.
Tarjoa lisukkeina sinappia, ketsuppia ja kurkkusalaattia. Koristele ohuiksi leikatuilla chilirenkailla ja paahdetulla sipulirouheella.

Grillimakkaraa ja kaali-porkkanasalaattia
Herkullinen Kabanossi karski saa tässä ohjeessa lisämakua pekonista ja lisukkeena nautitaan kaali-porkkanasalaattia.
Näytä lisää ›Grillimakkaraa ja kaali-porkkanasalaattia

Herkullinen Kabanossi karski saa tässä ohjeessa lisämakua pekonista ja lisukkeena nautitaan kaali-porkkanasalaattia.
Grillimakkaraa ja coleslaw-salaattia
3-4 henkilölle
|
Valmistusaika: n. 20min
|
Erityisruokavaliot:

- 1 pkt (170g) Amerikan pekoni®
Kaali-porkkanasalaatti
- 200 g valkokaalia
- 100 g porkkanaa
- 1 dl persiljasilppua
- 1 rkl vaaleaa viinietikkaa
- 100 g majoneesia
- 2 rkl sokeria
- suolaa
- mustapippuria myllystä

Valmistusohje
Kääri makkarat pekoniin ja grillaa välillä käännellen. Raasta kaali ja kuorittu porkkana raasteeksi karkealla terällä. Sekoita joukkoon persiljasilppu, vaaleaa viinietikkaa ja majoneesia, sokeria, ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä. Tarjoa pekoniset makkarat kaali-porkkanasalaatin kanssa.
Mikäli haluat säästää aikaa, voit käyttää lisukkeena valmista HK Caesar Coleslaw -salaattia!

Prinssinakit ja kirkasta perunasalaattia
Näytä lisää ›Prinssinakit ja kirkasta perunasalaattia

Prinssinakit ja kirkasta perunasalaattia
4 henkilölle
|
Valmistusaika: n. 45min
|
Erityisruokavaliot:

- 500 g perunoita
- 1 punasipuli
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 3 rkl öljyä
- suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje
Keitä perunat kypsiksi. Viipaloi perunat sekä kuori ja kuutioi punasipuli. Sekoita perunoiden ja punasipulin joukkoon punaviinietikka ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista nakit pannulla. Tarjoa kirkkaan perunasalaatin kanssa.

Grillimakkaravartaat ja pähkinäsalaattia
Makkarapalat kypsyvät kätevästi vartaissa ja lisukkeeksi sopii mainiosti raikas pähkinäsalaatti.
Näytä lisää ›Grillimakkaravartaat ja pähkinäsalaattia

Makkarapalat kypsyvät kätevästi vartaissa ja lisukkeeksi sopii mainiosti raikas pähkinäsalaatti.
Grillimakkaravartaat ja pähkinäsalaattia
3-4 henkilölle
|
Valmistusaika: n. 30min
|
Erityisruokavaliot:

2 päärynää kuorittuna, siemenet poistettuna ja lohkottuna
4 viikunaa lohkottuna
varrastikkuja
Makea glaze
- 3 rkl punaviinietikka
- 1 rkl soijaa
- 4 rkl ruokosokeria
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Pähkinäsalaatti
- 100 g saksanpähkinöitä paahdettuna
- pala parmesanjuustoa lastuina
- salaatteja makusi mukaan
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl tummaa balsamicoa
- 1 rkl hunajaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje
Liota puisia varrastikkuja vedessä noin tunti. Leikkaa makkarat paloiksi ja käsittele hedelmät. Pujota tikkuihin vuorotellen aineksia.
Valmista makea glaze. Keitä aineksia kattilassa noin 10 minuuttia., kunnes kastike alkaa saostua.
Valmista pähkinäsalaatti ja kastike, kun makkaravartaat valmistuvat grillissä. Sekoita kastikkeen ainekset ainekset keskenään. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja kaada kastike salaatin päälle.
Tarjoa grillatut vartaat pähkinäsalaatin kanssa.
Runebergin Sininen
Jos perinteinen makea Runebergintorttu ei ole mieleen, kokeile valmistaa siitä vähän toisenlainen versio HK Sinisestä.
Näytä lisää ›Runebergin Sininen
Jos perinteinen makea Runebergintorttu ei ole mieleen, kokeile valmistaa siitä vähän toisenlainen versio HK Sinisestä.
Runebergin Sininen
6 henkilölle | Valmistusaika: n. 20min
- majoneesia
- sinappia
- ketsuppia
Valmistusohje
Kuori Sininen ja leikkaa se sopivan mittaisiin pätkiin. Kuumenna pätkät 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia ja anna makkaroiden hieman jäähtyä.
Sekoita sinappi majoneesiin. Pursota pinnalle koristelut sinappimajoneesista ja ketsupista.
Nauti asianmukaisella arvokkuudella!

Kesäinen pyttipannu
Tässä herkullisessa pyttipannussa maistuu kesän maut ja se valmistuu kätevästi muurikkapannulla!
Näytä lisää ›Kesäinen pyttipannu

Tässä herkullisessa pyttipannussa maistuu kesän maut ja se valmistuu kätevästi muurikkapannulla!
Kesäinen pyttipannu
4 henkilölle
|
Valmistusaika: n. 20min
|
Erityisruokavaliot:

- rypsiöljyä
- 1 bataatti kuorittuna ja kuutioituna
- 6-8 vihreää parsaa kannat poistettuna ja reiluina pätkinä
- nippu kevätsipuleita puolitettuna ja varret pätkittynä
- 2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja viipaloituna
- n. 100g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ sitruunan mehu
- reilusti yrttejä, esim. lehtipersilja, timjami ja basilika suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje
Leikkaa makkarat paloiksi. Lorauta rypsiöljyä kuumennetulle muurikka- tai paistinpannulle ja paista bataattikuutioita, kunnes ne saavat vähän väriä ja alkavat pehmetä.
Lisää parsapätkät, makkaranpalat, sipuli ja valkosipuli ja jatka vielä paistamista, kunnes bataatit ja parsat ovat pehmenneet.
Sekoita lopuksi pyttipannun joukkoon tuorejuusto, sitruunamehu, sipulinvarret ja hienonnetut yrtit. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoile pyttipannu sellaisenaan tai raikkaan salaatin kera.

Red Hot Chili Dogs
Kun hodarin on oltava tuhti ja tulinen, pelkkä nakki ei enää riitä. Hodarin rakentaminen aloitetaan chilillä ja korianterilla maustetulla jauhelihatäytteellä, ja luomuksen kruunaa kirpeän makea punasipulihilloke.
Näytä lisää ›Red Hot Chili Dogs

Kun hodarin on oltava tuhti ja tulinen, pelkkä nakki ei enää riitä. Hodarin rakentaminen aloitetaan chilillä ja korianterilla maustetulla jauhelihatäytteellä, ja luomuksen kruunaa kirpeän makea punasipulihilloke.
Red Hot Chili Dogs
8 henkilölle | Valmistusaika: n. 30min

- 400g HK Nauta-Sika jauhelihaa
- 8 kpl Hot dog sämpylöitä
- 3 valkosipulinkynttä murskattuna
- 100g Creme Bonjour Cuisine chili & paprika
- 1 punainen chili ohuina renkaina tai pieninä kuutioina
- 1 ruukku tuoretta korianteria
Punasipulihilloke
- 1 punasipuli suikaleina
- 2 rkl voita
- 3 rkl ruokosokeria
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje
Aloita valmistamalla punasipulihilloke. Yhdistä punasipulihillokkeen ainekset kattilaan ja anna hautua noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
Ruskista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon valkosipulit. Sekoita hetken päästä joukkoon Creme Bonjour Cuisine ja anna hautua 5 minuuttia. Lisää joukkoon chili ja korianteri ja ohenna tarvittaessa esimerkiksi ruokakermalla tai lihaliemellä. Tarkista suolan riittävyys. Lämmitä sämpylät ja täytä ne kuumalla hodarinakilla, chililihalla ja punasipulihillokkeella.

Puolalaiset grillihodarit
Kesän parhaat hodarit täytetään puolalaistyyppisillä grillimakkaroilla, grillatulla sipulilla ja hapankaalilla. Ei muuta kun grillaamaan ja nauttimaan kesästä
Näytä lisää ›Puolalaiset grillihodarit

Kesän parhaat hodarit täytetään puolalaistyyppisillä grillimakkaroilla, grillatulla sipulilla ja hapankaalilla. Ei muuta kun grillaamaan ja nauttimaan kesästä
Puolalaiset grillihodarit
4 henkilölle
|
Valmistusaika: n. 30min
|
Erityisruokavaliot:

- 150 g hapankaalia
- 2 kpl sipulia renkaina
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 kpl tomaattia
- 4 kpl hot dog -sämpylää
- 2 rkl sinappia (keltaista, esim. French's)
- 2 kpl kevätsipulia hienonnettuna

Valmistusohje
Poista tomaateista sisus ja leikkaa malto-osa pieniksi kuutioiksi.
Pyörittele sipulirenkaat öljyssä ja grillaa ne maltillisella lämmöllä ruskeiksi ja pehmeiksi. Lisää loppuvaiheessa grilliin myös Krakovan Wojtekit. Käytä myös leivät nopeasti grillissä mutta varo polttamasta niitä.
Täytä sämpylät makkaroilla, hapankaalilla, grillatulla sipulilla ja tomaattikuutioilla. Viimeistele vielä sinapilla ja kevätsipulilla ja nauti elämästä.
