



4 annosta | Valmistusaika n. 40 min
- 1 ps (750 g) Apetit perunamuusi -pakaste
- 100 g juustoraastetta
Lisää muusiin 1,5 dl vettä ja kuumenna mikrossa noin 7 minuuttia välillä sekoitellen. Kuori ja kuutioi makkarat. Sekoita makkarakuutiot ja muusi uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Paista uunissa 200 °C n. 30 minuuttia.

4 annosta | Valmistusaika n. 20 min
- 1 ps (750 g) Apetit Kotimainen Peruna & keittokasvis -pakaste
- 1 Knorr Lihaliemikuutio
Kuori ja kuutioi makkarat. Ruskista makkarakuutiot pannulla. Kuumenna litra vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon lihaliemikuutio sekä kasvikset. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia ja lisää joukkoon makkarat. Kuumenna uudelleen ja anna kiehua 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vielä suolaa.

4 annosta | Valmistusaika n. 10 min
- 2 prk (à 5 dl) Knorr Tomaattikeitto Mozzarella-juustolla
- leipäkrutonkeja
Ruskista makkarakuutiot pannulla. Kuumenna tomaattikeitto kattilassa ja lisää joukkoon makkarakuutiot. Annostele keittokulhoihin ja viimeistele rapeilla krutongeilla.

4 annosta | Valmistusaika n. 15 min
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 prk (240 g) Crème Bonjour Cuisine Fraiche Sipulisekoitus
Kuumenna kattilassa tomaattimurska ja Crème Bonjour Cuisine. Lisää makkarasuikaleet joukkoon ja anna kiehahtaa. Tarjoile keitetyn pastan kastikkeena.

4 annosta | Valmistusaika n. 20 min
- 1 ps (500 g) Apetit Kotimainen Juureskuutio -pakaste
- 2 kananmunaa
Paista juureksia 10 minuuttia pannulla rypsiöljyssä. Kuori ja kuutioi makkarat. Lisää makkarakuutiot ja ruskista. Tee pyttipannuun kolo, lisää siihen kananmunat ja jatka paistamista keskilämmöllä, kunnes kananmunat ovat hyytyneet. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.

4 annosta | Valmistusaika n. 1 h 15 min
- 1 kg kaalia suikaloituna
- 1 prk (2,5 dl) Flora Ruoka Pekoni & Sipuli

4 annosta | Valmistusaika n. 60 min
- 500 g makaronia
- 2 prk (à 2 dl) Crème Bonjour Paahdettu Sipuli -ruokakerma

4 annosta | Valmistusaika n. 10 min
- 2 prk (à 350 g) Apetit Perunamuusi -pakaste
- 1 ps (200 g) Apetit Herne-maissi-paprika -pakaste
Kuori ja kuutioi makkarat. Ruskista makkarakuutiot ja valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää muusin päälle herne-maissi-paprika -sekoitus viimeisen kolmen minuutin ajaksi. Kaada makkarakuutiot valmiin muusin päälle.

4 annosta | Valmistusaika n. 15 min
- 1 rkl mietoa currytahnaa
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
Ruskista makkarakuutiot ja lisää joukkoon currytahna. Paista hetki ja lisää joukkoon ranskankerma. Kuumenna kiehuvaksi ja tarjoile riisin kera.

4 annosta | Valmistusaika n. 50 min
- 1 kg Apetit Kotimainen Peruna-sipulisekoitus -pakaste
- 2 prk (à 2 dl) Crème Bonjour Pippuri -ruokakerma
Sekoita kuutioidut makkarat ja peruna-sipulisekoitus uunivuokaan ja kaada päälle ruokakerma. Kypsennä uunissa 200 °C n. 45 minuuttia.

4 annosta | Valmistusaika n. 15 min
- 8 - 10 kpl kypsiä perunoita kuutioina
- 1 prk (2 dl) Crème Bonjour Yrtit -ruokakerma
Kuori ja kuutioi makkarat. Paista makkara- ja perunakuutioihin reilu väri pannulla. Kaada joukkoon ruokakerma ja kuumenna uudelleen.

3-4 annosta | Valmistusaika n. 40 min
2 kourallista maissilastuja kevyesti rikottuina
1,5 dl juoksevaa cheddaria esim, koskenlaskija
1 rs kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
1-2 kpl tuore jalapeno
1 rkl tacomaustetta
½ pnt korianteria silputtuna
1 prk ranskankermaa
rypsiöljyä paistamiseen
Kuori makkarat ja viillota ne. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi punasipuli. Freesaa tomaatit ja punasipuli pienessä määrässä rypsiöljyä ja mausta tacomausteella.
Laita makkarat uunivuokaan ja lusikoi tomaatti-punasipuliseos makkaroiden väliin. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Lisää päälle cheddarkastike ja maissilastut. Jatka paistamista vielä viitisen minuuttia.
Ripottele päälle ohueksi leikattu jalapeno sekä korianteri ja tarjoa ranskankerman kanssa.

4 annosta | Valmistusaika n. 40 min
2 dl korppujauhoja
2 rkl sinappia
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja
Dijonnaise:
1 dl majoneesia esim Hellmann´s real
1 rkl karkeaa dijonia
½ valkosipulin kynsi
rouhittua mustapippuria
Pikkelöity porkkana ja punasipuli:
1 pieni porkkana
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
2 dl vettä
Viipaloi porkkana ja valkosipuli ohuiksi ja leikkaa punasipuli noin puolen sentin lohkoiksi. Kiehauta sokeri, etikka ja vesi. Anna liemen hetki jäähtyä ja kaada vihannesten päälle. Anna tekeytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Sekoita majoneesi ja dijonsinappi keskenään. Raasta joukkoon valkosipuli ja mausta rouhitulla mustapippurilla. Anna maustua puolisen tuntia kylmässä.
Sekoita keltuainen ja sinappi. Kuori ja leikkaa makkarat sopivan kokoisiksi paloiksi. Pyörittele palat ensin ketuais-sinapissa, sitten vehnäjauhoissa, uudelleen keltuais-sinapissa ja vielä korppujauhoissa. Syväpaista 180 asteisessa öljyssä noin 3 minuuttia tai kunnes kuorrute saa kauniin värin.
Tarjoa frittimakkara pikkelivihannesten ja dijonmajoneesin kera.
4 annosta | Valmistusaika n. 30 min
1 iso sipuli
500 g keitettyjä perunoita (esimerkiksi edelliseltä päivältä jääneitä)
4 kananmunaa
2 rkl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria
Kuori ja leikkaa makkarat puolikuun muotoisiksi paloiksi. Silppua sipuli ja leikkaa perunat suupaloiksi. Paista makkarat, perunat ja sipuli voissa valurautapannulla kauniin värisiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paista lisäksi häränsilmäkananmunat ja tarjoa pyttipannu paistettujen munien ja suolakurkkujen kera.
2-4 annosta | Valmistusaika n. 30 min
100 g kerma, -tai emmentaalijuustoa
Kuori makkarat ja tee niihin viiltoja. Viipaloi juusto ja täytä viillot juustoviipaleilla.
Paista uunimakkarat 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja makkara kunnolla paistunut.
Tarjoa uunimakkara perunamuusin, pikkelikurkkujen ja hyvän sinapin kera.

4-6 annosta | Valmistusaika n. 40 min
800 g ranskalaisia perunoita
100 g suolakurkkuja kuutioituna
1 sipuli silputtuna
2 l syväpaistoöljyä
Ruskeakastike:
60 g vehnäjauhoja
60g voita
1 rkl voita paistamiseen
1 dl suolakurkkulientä
9 dl mietoa lihalientä
1 tl suolaa
Juustokastike:
1 pkt voimakasta Koskenlaskijaa
1 dl kuohukermaa
Sulata paistinpannulla voi. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia. Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin kaada joukkoon lihaliemi ja suolakurkkuliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen. Anna kiehua/hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pidä lämpimänä.
Laita koskenlaskija ja kerma kattilaan ja sulata juoksevaksi koko ajan sekoittaen. Pidä lämpimänä.
Frittaa makkarat ja ranskalaiset frittikeittimessä tai kattilassa 180 asteessa noin 4 minuuttia. Mausta suolalla.
Laita tarjoiluastialle (mielellään kartonkinen grillirasia) pohjimmaiseksi makkara-perunat. Päälle lorautetaan reilulla kädellä ruskeakastiketta, juustokastiketta sekä koristellaan sipulisilpulla ja kuutioidulla suolakurkulla. Ainoa oikea ruokajuoma Suomi-poutinen kanssa on maito, mielellään täysrasvainen.

4 annosta | Valmistusaika n. 10 min
- 3 prk (à 2 dl) valmista kermaista pippurikastiketta
- 2 rkl Turun Sinappia Väkevä
Ruskista makkarakuutiot pannulla ja lisää joukkoon kermainen pippurikastike. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia ja sekoita lopuksi joukkoon sinappi. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kera.

4 annosta | Valmistusaika n. 30 min
- 1 ps (500 g) Apetit Muurikka-kasvikset pehmeän pippurinen -pakaste
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
Tee lenkin pintaan viiltoja ja aseta se uunivuokaan. Paista kasviksia kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää joukkoon tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta tarvittaessa suolalla. Kaada kasvisseos lenkin keskelle ja paista uunissa 200 °C n. 20 minuuttia.

4 annosta | Valmistusaika n. 30 min
- 1 ps (750 g) Apetit Uunivalmis Bataatti-juuresgratiini -pakaste
- 2 kuutioitua tomaattia
Kaada gratiini kulhoon ja kuumenna mikroaaltouunissa täydellä teholla (750 W) 10 minuutin ajan. Nosta lenkinpuolikkaat laakean uunivuoan päihin. Kaada kuuma gratiini vuokaan ja kuumenna uunissa 225 °C 20 minuuttia. Lisää tomaattikuutiot gratiinin päälle ennen tarjoilua.