Perinteinen pyttipannu

4 annosta | Valmistusaika n. 30 min

1 iso sipuli
500 g keitettyjä perunoita (esimerkiksi edelliseltä päivältä jääneitä)
4 kananmunaa
2 rkl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria

Kuori ja leikkaa makkarat puolikuun muotoisiksi paloiksi. Silppua sipuli ja leikkaa perunat suupaloiksi. Paista makkarat, perunat ja sipuli voissa valurautapannulla kauniin värisiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista lisäksi häränsilmäkananmunat ja tarjoa pyttipannu paistettujen munien ja suolakurkkujen kera.

Perinteinen uunimakkara

2-4 annosta | Valmistusaika n. 30 min

100 g kerma, -tai emmentaalijuustoa

Kuori makkarat ja tee niihin viiltoja. Viipaloi juusto ja täytä viillot juustoviipaleilla.

Paista uunimakkarat 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja makkara kunnolla paistunut.

Tarjoa uunimakkara perunamuusin, pikkelikurkkujen ja hyvän sinapin kera.

Poutine À la Sininen Lenkki®

4-6 annosta | Valmistusaika n. 40 min

800 g ranskalaisia perunoita
100 g suolakurkkuja kuutioituna
1 sipuli silputtuna
2 l syväpaistoöljyä

Ruskeakastike:

60 g vehnäjauhoja
60g voita
1 rkl voita paistamiseen
1 dl suolakurkkulientä
9 dl mietoa lihalientä
1 tl suolaa

Juustokastike:

1 pkt voimakasta Koskenlaskijaa
1 dl kuohukermaa

Sulata paistinpannulla voi. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia. Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin kaada joukkoon lihaliemi ja suolakurkkuliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen. Anna kiehua/hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pidä lämpimänä.

Laita koskenlaskija ja kerma kattilaan ja sulata juoksevaksi koko ajan sekoittaen. Pidä lämpimänä.

Frittaa makkarat ja ranskalaiset frittikeittimessä tai kattilassa 180 asteessa noin 4 minuuttia. Mausta suolalla.

Laita tarjoiluastialle (mielellään kartonkinen grillirasia) pohjimmaiseksi makkara-perunat. Päälle lorautetaan reilulla kädellä ruskeakastiketta, juustokastiketta sekä koristellaan sipulisilpulla ja kuutioidulla suolakurkulla. Ainoa oikea ruokajuoma Suomi-poutinen kanssa on maito, mielellään täysrasvainen.

Helppo makkara-perunasoselaatikko

4 annosta | Valmistusaika n. 40 min

  • 1 pkt (580 g) HK Sininen Lenkki® kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 ps (750 g) Apetit perunamuusi -pakaste
  • 100 g juustoraastetta

Lisää muusiin 1,5 dl vettä ja kuumenna mikrossa noin 7 minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita makkarakuutiot ja muusi uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Paista uunissa 200 °C n. 30 minuuttia.

Helppo makkarakeitto

4 annosta | Valmistusaika n. 20 min

  • 1 pkt (580 g) HK Sininen Lenkki® kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 ps (750 g) Apetit Kotimainen Peruna & keittokasvis -pakaste
  • 1 Knorr Lihaliemikuutio

Ruskista makkarakuutiot pannulla. Kuumenna litra vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon lihaliemikuutio sekä kasvikset. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia ja lisää joukkoon makkarat. Kuumenna uudelleen ja anna kiehua 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vielä suolaa.

Juustoinen makkara-tomaattikeitto

4 annosta | Valmistusaika n. 10 min

  • 1 pkt (580 g) HK Sininen Lenkki® kuorittuna ja kuutioituna
  • 2 prk (à 5 dl) Knorr Tomaattikeitto Mozzarella-juustolla 
  • leipäkrutonkeja

Ruskista makkarakuutiot pannulla. Kuumenna tomaattikeitto kattilassa ja lisää joukkoon makkarakuutiot. Annostele keittokulhoihin ja viimeistele rapeilla krutongeilla.

Lempeä makkarapastakastike

4 annosta | Valmistusaika n. 15 min

  • 1 pkt (580 g) HK Sininen Lenkki® kuorittuna ja suikaloituna
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa 
  • 1 prk (240 g) Crème Bonjour Cuisine Fraiche Sipulisekoitus 

Kuumenna kattilassa tomaattimurska ja Crème Bonjour Cuisine. Lisää makkarasuikaleet joukkoon ja anna kiehahtaa. Tarjoile keitetyn pastan kastikkeena.

Makkara-juurespyttipannu

4 annosta | Valmistusaika n. 20 min

  • 1 kpl (580 g) HK Sininen Lenkki® kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 ps (500 g) Apetit Kotimainen Juureskuutio -pakaste 
  • 2 kananmunaa

Paista juureksia 10 minuuttia pannulla rypsiöljyssä. Lisää makkarakuutiot ja ruskista. Tee pyttipannuun kolo, lisää siihen kananmunat ja jatka paistamista keskilämmöllä, kunnes kananmunat ovat hyytyneet. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.

Makkara-kaalilaatikko

4 annosta | Valmistusaika n. 1 h 15 min

  • 1 pkt (580 g) HK Sininen Lenkki® kuorittuna ja suikaloituna
  • 1 kg kaalia suikaloituna
  • 1 prk (2,5 dl) Flora Ruoka Pekoni & Sipuli

Kuullota kaalisuikaleita pannulla, kunnes ne pehmenevät hieman. Siirrä kaalit uunivuokaan ja ruskista makkarasuikaleet pannulla. Sekoita makkarasuikaleet ja Flora Ruoka Pekoni & Sipuli kaalin joukkoon ja paista uunissa 175 °C noin tunti.

Katso ohje myös perinteiseen, jauhelihasta valmistettuun kaalilaatikkoon

Makkara-makaronilaatikko

4 annosta | Valmistusaika n. 60 min

  • 1 pkt (580 g) HK Sininen Lenkki® kuorittuna ja kuutioituna 
  • 500 g makaronia
  • 2 prk (à 2 dl) Crème Bonjour Paahdettu Sipuli -ruokakerma

Keitä makaronit lähes kypsiksi. Yhdistä makkarakuutiot ja makaronit uunivuokaan ja kaada päälle ruokakerma. Kypsennä uunissa 175 °C n. 45 minuuttia.

Katso ohje myös perinteiseen liha-makaronilaatikkoon

Makkara-muusipytty

4 annosta | Valmistusaika n. 10 min

  • 1 pkt (580 g) HK Sininen Lenkki® kuorittuna ja kuutioituna
  • 2 prk (à 350 g) Apetit Perunamuusi -pakaste
  • 1 ps (200 g) Apetit Herne-maissi-paprika -pakaste

Ruskista makkarakuutiot ja valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää muusin päälle herne-maissi-paprika -sekoitus viimeisen kolmen minuutin ajaksi. Kaada makkarakuutiot valmiin muusin päälle.

Makkaracurry

4 annosta | Valmistusaika n. 15 min

  • 1 pkt (580 g) HK Sininen Lenkki® kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 rkl mietoa currytahnaa
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa 

Ruskista makkarakuutiot ja lisää joukkoon currytahna. Paista hetki ja lisää joukkoon ranskankerma. Kuumenna kiehuvaksi ja tarjoile riisin kera.

Makkarakiusaus

4 annosta | Valmistusaika n. 50 min

  • 1 pkt (580 g) HK Sininen Lenkki® kuorittuna ja suikaloituna
  • 1 kg Apetit Kotimainen Peruna-sipulisekoitus -pakaste
  • 2 prk (à 2 dl) Crème Bonjour Pippuri -ruokakerma 

Sekoita makkarat ja peruna-sipulisekoitus uunivuokaan ja kaada päälle ruokakerma. Kypsennä uunissa 200 °C n. 45 minuuttia.

Makkarapannu

4 annosta | Valmistusaika n. 15 min

  • 1 pkt (580 g) HK Sininen Lenkki® kuorittuna ja kuutioituna
  • 8 - 10 kpl kypsiä perunoita kuutioina
  • 1 prk (2 dl) Crème Bonjour Yrtit -ruokakerma 

Paista makkara- ja perunakuutioihin reilu väri pannulla. Kaada joukkoon ruokakerma ja kuumenna uudelleen.

Sinappinen makkarakastike

4 annosta | Valmistusaika n. 10 min

  • 1 pkt (580 g) HK Sininen Lenkki® kuorittuna ja kuutioituna
  • 3 prk (à 2 dl) HK Kermainen pippurikastike 
  • 2 rkl Turun Sinappia Väkevä

Ruskista makkarakuutiot pannulla ja lisää joukkoon kermainen pippurikastike. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia ja sekoita lopuksi joukkoon sinappi. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kera.

Uunimakkara

4 annosta | Valmistusaika n. 30 min

  • 1 pkt (580 g) HK Sininen Lenkki® kuorittuna
  • 1 ps (500 g) Apetit Muurikka-kasvikset pehmeän pippurinen -pakaste
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa

Tee lenkin pintaan viiltoja ja aseta se uunivuokaan. Paista kasviksia kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää joukkoon tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta tarvittaessa suolalla. Kaada kasvisseos lenkin keskelle ja paista uunissa 200 °C n. 20 minuuttia.

Uunimakkara bataatti-juuresgratiinilla

4 annosta | Valmistusaika n. 30 min

  • 1 pkt (580 g) HK Sininen Lenkki® kuorittuna
  • 1 ps (750 g) Apetit Uunivalmis Bataatti-juuresgratiini -pakaste
  • 2 kuutioitua tomaattia

Kaada gratiini kulhoon ja kuumenna mikroaaltouunissa täydellä teholla (750 W) 10 minuutin ajan. Nosta lenkinpuolikkaat laakean uunivuoan päihin. Kaada kuuma gratiini vuokaan ja kuumenna uunissa 225 °C 20 minuuttia. Lisää tomaattikuutiot gratiinin päälle ennen tarjoilua.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.