Helppo makkara-perunasoselaatikko

4 annosta | Valmistusaika n. 40 min

  • 1 ps (750 g) Apetit perunamuusi -pakaste
  • 100 g juustoraastetta

Lisää muusiin 1,5 dl vettä ja kuumenna mikrossa noin 7 minuuttia välillä sekoitellen. Kuori ja kuutioi makkarat. Sekoita makkarakuutiot ja muusi uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Paista uunissa 200 °C n. 30 minuuttia.

Helppo makkarakeitto

4 annosta | Valmistusaika n. 20 min

  • 1 ps (750 g) Apetit Kotimainen Peruna & keittokasvis -pakaste
  • 1 Knorr Lihaliemikuutio

Kuori ja kuutioi makkarat. Ruskista makkarakuutiot pannulla. Kuumenna litra vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon lihaliemikuutio sekä kasvikset. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia ja lisää joukkoon makkarat. Kuumenna uudelleen ja anna kiehua 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vielä suolaa.

Juustoinen makkara-tomaattikeitto

4 annosta | Valmistusaika n. 10 min

  • 2 prk (à 5 dl) Knorr Tomaattikeitto Mozzarella-juustolla 
  • leipäkrutonkeja

Ruskista makkarakuutiot pannulla. Kuumenna tomaattikeitto kattilassa ja lisää joukkoon makkarakuutiot. Annostele keittokulhoihin ja viimeistele rapeilla krutongeilla.

Lempeä makkarapastakastike

4 annosta | Valmistusaika n. 15 min

  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa 
  • 1 prk (240 g) Crème Bonjour Cuisine Fraiche Sipulisekoitus 

Kuumenna kattilassa tomaattimurska ja Crème Bonjour Cuisine. Lisää makkarasuikaleet joukkoon ja anna kiehahtaa. Tarjoile keitetyn pastan kastikkeena.

Makkara-juurespyttipannu

4 annosta | Valmistusaika n. 20 min

  • 1 ps (500 g) Apetit Kotimainen Juureskuutio -pakaste 
  • 2 kananmunaa

Paista juureksia 10 minuuttia pannulla rypsiöljyssä. Kuori ja kuutioi makkarat. Lisää makkarakuutiot ja ruskista. Tee pyttipannuun kolo, lisää siihen kananmunat ja jatka paistamista keskilämmöllä, kunnes kananmunat ovat hyytyneet. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.

Makkara-kaalilaatikko

4 annosta | Valmistusaika n. 1 h 15 min

  • 1 kg kaalia suikaloituna
  • 1 prk (2,5 dl) Flora Ruoka Pekoni & Sipuli

Kuullota kaalisuikaleita pannulla, kunnes ne pehmenevät hieman. Siirrä kaalit uunivuokaan ja ruskista makkarasuikaleet pannulla. Sekoita makkarasuikaleet ja Flora Ruoka Pekoni & Sipuli kaalin joukkoon ja paista uunissa 175 °C noin tunti.

Makkara-makaronilaatikko

4 annosta | Valmistusaika n. 60 min

  • 500 g makaronia
  • 2 prk (à 2 dl) Crème Bonjour Paahdettu Sipuli -ruokakerma

Keitä makaronit lähes kypsiksi. Kuori ja kuutioi makkarat. Yhdistä makkarakuutiot ja makaronit uunivuokaan ja kaada päälle ruokakerma. Kypsennä uunissa 175 °C n. 45 minuuttia.

Makkara-muusipytty

4 annosta | Valmistusaika n. 10 min

  • 2 prk (à 350 g) Apetit Perunamuusi -pakaste
  • 1 ps (200 g) Apetit Herne-maissi-paprika -pakaste

Kuori ja kuutioi makkarat. Ruskista makkarakuutiot ja valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää muusin päälle herne-maissi-paprika -sekoitus viimeisen kolmen minuutin ajaksi. Kaada makkarakuutiot valmiin muusin päälle.

Makkaracurry

4 annosta | Valmistusaika n. 15 min

  • 1 rkl mietoa currytahnaa
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa 

Ruskista makkarakuutiot ja lisää joukkoon currytahna. Paista hetki ja lisää joukkoon ranskankerma. Kuumenna kiehuvaksi ja tarjoile riisin kera.

Makkarakiusaus

4 annosta | Valmistusaika n. 50 min

  • 1 kg Apetit Kotimainen Peruna-sipulisekoitus -pakaste
  • 2 prk (à 2 dl) Crème Bonjour Pippuri -ruokakerma 

Sekoita kuutioidut makkarat ja peruna-sipulisekoitus uunivuokaan ja kaada päälle ruokakerma. Kypsennä uunissa 200 °C n. 45 minuuttia.

Makkarapannu

4 annosta | Valmistusaika n. 15 min

  • 8 - 10 kpl kypsiä perunoita kuutioina
  • 1 prk (2 dl) Crème Bonjour Yrtit -ruokakerma 

Kuori ja kuutioi makkarat. Paista makkara- ja perunakuutioihin reilu väri pannulla. Kaada joukkoon ruokakerma ja kuumenna uudelleen.

Nachos supreme con Sininen Lenkki®

3-4 annosta | Valmistusaika n. 40 min

2 kourallista maissilastuja kevyesti rikottuina
1,5 dl juoksevaa cheddaria esim, koskenlaskija
1 rs kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
1-2 kpl tuore jalapeno
1 rkl tacomaustetta
½ pnt korianteria silputtuna
1 prk ranskankermaa
rypsiöljyä paistamiseen

Kuori makkarat ja viillota ne. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi punasipuli. Freesaa tomaatit ja punasipuli pienessä määrässä rypsiöljyä ja mausta tacomausteella.

Laita makkarat uunivuokaan ja lusikoi tomaatti-punasipuliseos makkaroiden väliin. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Lisää päälle cheddarkastike ja maissilastut. Jatka paistamista vielä viitisen minuuttia.

Ripottele päälle ohueksi leikattu jalapeno sekä korianteri ja tarjoa ranskankerman kanssa.

P.F.B – Pakkala Fried Blue

4 annosta | Valmistusaika n. 40 min

2 dl korppujauhoja
2 rkl sinappia
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja

Dijonnaise:

1 dl majoneesia esim Hellmann´s real
1 rkl karkeaa dijonia
½ valkosipulin kynsi
rouhittua mustapippuria

Pikkelöity porkkana ja punasipuli:

1 pieni porkkana
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
2 dl vettä

Viipaloi porkkana ja valkosipuli ohuiksi ja leikkaa punasipuli noin puolen sentin lohkoiksi. Kiehauta sokeri, etikka ja vesi. Anna liemen hetki jäähtyä ja kaada vihannesten päälle. Anna tekeytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Sekoita majoneesi ja dijonsinappi keskenään. Raasta joukkoon valkosipuli ja mausta rouhitulla mustapippurilla. Anna maustua puolisen tuntia kylmässä.

Sekoita keltuainen ja sinappi. Kuori ja leikkaa makkarat sopivan kokoisiksi paloiksi. Pyörittele palat ensin ketuais-sinapissa, sitten vehnäjauhoissa, uudelleen keltuais-sinapissa ja vielä korppujauhoissa. Syväpaista 180 asteisessa öljyssä noin 3 minuuttia tai kunnes kuorrute saa kauniin värin.

Tarjoa frittimakkara pikkelivihannesten ja dijonmajoneesin kera.

Perinteinen pyttipannu

4 annosta | Valmistusaika n. 30 min

1 iso sipuli
500 g keitettyjä perunoita (esimerkiksi edelliseltä päivältä jääneitä)
4 kananmunaa
2 rkl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria

Kuori ja leikkaa makkarat puolikuun muotoisiksi paloiksi. Silppua sipuli ja leikkaa perunat suupaloiksi. Paista makkarat, perunat ja sipuli voissa valurautapannulla kauniin värisiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista lisäksi häränsilmäkananmunat ja tarjoa pyttipannu paistettujen munien ja suolakurkkujen kera.

Perinteinen uunimakkara

2-4 annosta | Valmistusaika n. 30 min

100 g kerma, -tai emmentaalijuustoa

Kuori makkarat ja tee niihin viiltoja. Viipaloi juusto ja täytä viillot juustoviipaleilla.

Paista uunimakkarat 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja makkara kunnolla paistunut.

Tarjoa uunimakkara perunamuusin, pikkelikurkkujen ja hyvän sinapin kera.

Poutine À la Sininen Lenkki®

4-6 annosta | Valmistusaika n. 40 min

800 g ranskalaisia perunoita
100 g suolakurkkuja kuutioituna
1 sipuli silputtuna
2 l syväpaistoöljyä

Ruskeakastike:

60 g vehnäjauhoja
60g voita
1 rkl voita paistamiseen
1 dl suolakurkkulientä
9 dl mietoa lihalientä
1 tl suolaa

Juustokastike:

1 pkt voimakasta Koskenlaskijaa
1 dl kuohukermaa

Sulata paistinpannulla voi. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia. Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin kaada joukkoon lihaliemi ja suolakurkkuliemi koko ajan vimmatusti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen. Anna kiehua/hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pidä lämpimänä.

Laita koskenlaskija ja kerma kattilaan ja sulata juoksevaksi koko ajan sekoittaen. Pidä lämpimänä.

Frittaa makkarat ja ranskalaiset frittikeittimessä tai kattilassa 180 asteessa noin 4 minuuttia. Mausta suolalla.

Laita tarjoiluastialle (mielellään kartonkinen grillirasia) pohjimmaiseksi makkara-perunat. Päälle lorautetaan reilulla kädellä ruskeakastiketta, juustokastiketta sekä koristellaan sipulisilpulla ja kuutioidulla suolakurkulla. Ainoa oikea ruokajuoma Suomi-poutinen kanssa on maito, mielellään täysrasvainen.

Sinappinen makkarakastike

4 annosta | Valmistusaika n. 10 min

  • 3 prk (à 2 dl) valmista kermaista pippurikastiketta
  • 2 rkl Turun Sinappia Väkevä

Ruskista makkarakuutiot pannulla ja lisää joukkoon kermainen pippurikastike. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia ja sekoita lopuksi joukkoon sinappi. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kera.

Uunimakkara

4 annosta | Valmistusaika n. 30 min

  • 1 ps (500 g) Apetit Muurikka-kasvikset pehmeän pippurinen -pakaste
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa

Tee lenkin pintaan viiltoja ja aseta se uunivuokaan. Paista kasviksia kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää joukkoon tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta tarvittaessa suolalla. Kaada kasvisseos lenkin keskelle ja paista uunissa 200 °C n. 20 minuuttia.

Uunimakkara bataatti-juuresgratiinilla

4 annosta | Valmistusaika n. 30 min

  • 1 ps (750 g) Apetit Uunivalmis Bataatti-juuresgratiini -pakaste
  • 2 kuutioitua tomaattia

Kaada gratiini kulhoon ja kuumenna mikroaaltouunissa täydellä teholla (750 W) 10 minuutin ajan. Nosta lenkinpuolikkaat laakean uunivuoan päihin. Kaada kuuma gratiini vuokaan ja kuumenna uunissa 225 °C 20 minuuttia. Lisää tomaattikuutiot gratiinin päälle ennen tarjoilua.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.