Ruokaa ja syömistä ravitsemuksen, hyvän olon, maun ja vastuullisuuden näkökulmasta

Hyvinvointia hyvällä ruualla

Ruoka on iloinen asia myös ravitsemuksen kannalta. Täältä löydät peruspalikat hyvinvointia tukevaa syömiseen, jossa monipuolisuus on valttia, kohtuus kunniassa ja joustavuutta suositaan.

Lue lisää

Ravitsemussuositukset

Ravitsemuksessa ei ole hyviä tai huonoja ruokia, kokonaisuus ratkaisee. Vain syöty ruoka tuo terveysvaikutuksia, siksi makua ei sovi unohtaa. Terveellisen ruokavalion voi koostaa monella tapaa eikä yksittäinen ruoka pelasta tai pilaa sitä -kokonaisuus ratkaisee. Ravitsemussuositusten perusperiaatteita noudattaen pidät huolta terveydestäsi. 

Lue lisää

Ravitsemussuositukset

Ravintoaineet

Ruoka on paras ravintoaineiden lähde. Monipuolisilla ruokavalinnoilla edistetään riittävää ja turvallista ravintoaineiden saantia maistuvassa muodossa. Näin saadaan energiaa, rakennuspalikoita ja suojaravintoaineita hyvinvoinnin tueksi.  

Lue aiheesta lisää

Ravintoaineet

Mallikas syöminen on helppoa, kun apuna on lautasmalli

 
Lautasmalli taipuu mainiosti eri aterioille ja kun ruuan annostelun hoitaa sen oppien mukaisesti, tulee nälän ohella ravitsemuskin hoidettua lähes itsestään.

Tutustu eri lautasmalleihin

Lautasmalli

Ruokademokratia

Terveellisen ruokavalion voi koostaa monella tapaa eikä yksittäinen ruoka pelasta tai pilaa sitä. Uskomme ruokademokratiaan ilman vastakkainasettelua. Hyvinvointia tukevat tuotteet ovat vastuullisuustyömme keskeinen osa, isona yrityksenä tuotteemme ovat monen suomalaisen ruokahetkissä ja niillä on myös kansanterveydellistä vaikutusta.

Tutustu aiheeseen

Ruokademokratia

Ruoka ja liikunta

Syömisen tapaan myös liikunnassa säännöllisys on valttia, liikuntaa ja sen hyviä vaikutuksia ei voi varastoida. Täältä löydät perusvinkit treenaamisen ja syömisen yhteensovittamiseen.

Treenaajan ravinto-opas

Treenaajan ravinto-opas

Saatko sopivasti proteiinia?

Proteiinilaskurilla selvität nopeasti ja helposti saatko ravinnostasi sopivasti proteiinia.

Kokeile proteiinilaskuria

Lue ravitsemusblogeja

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää