• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Ravitsemus
  • Ravitsemussuositukset
  • Ateriarytmi ja ruokahetket
  • Ravitsemus
  • Ravitsemussuositukset
    • Syö itsellesi hyvä olo
    • Ateriarytmi ja ruokahetket
  • Ravintoaineet
    • Proteiini
    • Rasva
    • Hiilihydraatit ja kuitu
    • Suola
    • Suojaravintoaineet
  • Lautasmalli
  • Ruokademokratia
    • Vastuullista ravitsemusta
  • Ruoka ja liikunta
    • Liike vaatii energiaa
    • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
    • Proteiini on lihasten rakennusaine
    • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
    • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
    • Keho kuivuu kuntoillessa
    • Välillä välipalaa
    • Lihas kasvaa levossa
    • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
  • Proteiinilaskuri

Rytmiä päivään

Rytmiä päivään

Ihmisen elimistöä ei ole suunniteltu toimimaan kertatankkauksella. Se toimii niinkin, mutta ei optimaalisesti. Hyvä energiataso läpi päivän saavutetaan säännöllisellä syömisellä. Hyvässä ateriarytmissä syödään 3–4 tunnin välein ja useimmille sopii aamupala – lounas – päivällinen – iltapa -rytmitys ryyditettynä tarpeellisella määrällä välipaloja. Näin annosmäärät pysyvät kohtuudessa, mikä on mm. painonhallinnan ja vireyden kannalta tärkeä asia.

Päivän aterioiden sisältö vaihtelee ruokahetkien mukaan. Aamiainen voidaan nauttia pikana, peruskattauksella tai  hemmottelevana herkkuhetkenä pitkän kaavan mukaan. Joskus välipala korvaa aterian tai siirtää sitä. Aterioiden sisältö voi hyvin vaihdella, mutta rytmissä kannattaa pysyä.

Jaa
Tulosta
Testaa, syötkö terveellisesti

Testaa, syötkö terveellisesti

Rakastan testejä. Niitä naisten- ja iltapäivälehtien keveitä kyselyitä, joista löytyy vastaus lähes kaikkeen maan ja taivaan välillä. Ketä ei kiinnostaisi mikä rypäle olisi (gewürztraminer), tai muhiiko kotona bakteeripesä (iiks, kyllä).

Tärkeä kokous: lounas!

Tärkeä kokous: lounas!

Tiedätkö sen tunteen, kun kalenteri on täynnä ja päivä sujuu kahvikupin jos toisenkin voimalla, ja ajatus juoksee kirkkaana… Vaan kun ei juokse. Elimistö, myös aivot, tarvitsevat tasaisesti energiaa toimiakseen optimaalisesti.

Aamun paras aloitus

Aamun paras aloitus

Herään joka aamu nälkäisenä. Ehkä se on opittu tapa, mutta minulle liikkeelle lähteminen ilman aamupalaa on lähes mahdoton ajatus. Olen puuroihminen, arki käynnistyy lähes poikkeuksetta erilaisilla puuroilla, mutta viikonloppuisin panostan...

Syödään yhdessä

Syödään yhdessä

Viime perjantaina julkistettiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ruokasuositukset lapsiperheille. Yhden suosituksen pääsanomista voi kiteyttää käyttämääni otsikkoon. Yhdessä kannattaa syödä. Lapsi (ja perhe) oppii näin pöytätapoja, yhdessäoloa, ruokatietoa...

Paino hallintaan

Paino hallintaan

Tammikuussa moni päättää tarttua itseä niskasta kiinni ja aloittaa uuden, kevyemmän elämän. Sen sijaan, että aloittaa juhlavan ”kaikki-kuntoon”-muutosprojektin kertarytinällä, kannattaa paino ottaa hallintaan vähitellen. Näin todennäköisyys, että vuoden lopussa puntari...

Valmisruoka – merkki laiskuudesta?

Valmisruoka – merkki laiskuudesta?

Vietin aimo siivun juhannusvapaista syventymällä lukemista odottaneisiin aikakauslehtiin. Tarttuupa tänä päivänä mihin tahansa henkilöhaastatteluun, ja olipa haastateltavan ammatti mikä tahansa sisustussuunnittelijasta näyttelijään, henkilö mainitsee lähes poikkeuksetta ostavansa ruokansa lähitilalta tai...

Hae lisää luettavaa
  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste