Rytmiä päivään
Ihmisen elimistöä ei ole suunniteltu toimimaan kertatankkauksella. Se toimii niinkin, mutta ei optimaalisesti. Hyvä energiataso läpi päivän saavutetaan säännöllisellä syömisellä. Hyvässä ateriarytmissä syödään 3–4 tunnin välein ja useimmille sopii aamupala – lounas – päivällinen – iltapa -rytmitys ryyditettynä tarpeellisella määrällä välipaloja. Näin annosmäärät pysyvät kohtuudessa, mikä on mm. painonhallinnan ja vireyden kannalta tärkeä asia.
Päivän aterioiden sisältö vaihtelee ruokahetkien mukaan. Aamiainen voidaan nauttia pikana, peruskattauksella tai hemmottelevana herkkuhetkenä pitkän kaavan mukaan. Joskus välipala korvaa aterian tai siirtää sitä. Aterioiden sisältö voi hyvin vaihdella, mutta rytmissä kannattaa pysyä.