Rasvaa kuluu levossa. Rasva tankkaa kehoa myös matalatehoisessa liikunnassa, kuten kävelyssä tai rauhallisessa hölkässä. Treenaaja tarvitsee rasvaa noin 1 g painokiloa kohden, josta ainakin puolet olisi hyvä olla näkyvää rasvaa. Rasvaa tarvitaan niin energiaksi kuin välttämättömien rasvahappojen saannin turvaamiseksi.
Urheilijan kannattaa valita pehmeitä rasvoja, siksi hyviä rasvan lähteitä ovat öljyt, margariinit, pähkinät ja kala.
70-KILOINEN TREENAAJA SAA PÄIVÄN RASVATARPEENSA (NOIN 70 G) TÄYTETTYÄ ESIMERKIKSI NÄIN:
➜ noin 10 g rasvaa (kaksi salaattiannosta päivässä=20 g rasvaa)
margariinia leivällä 1 tl/leipäviipale
➜ noin 3,5 g rasvaa (6 leipäviipaletta päivässä=20 g rasvaa)
lihan, kalan, juuston, leikkeleiden rasva
➜ noin 25 g rasvaa
Monipuolisella hiilihydraattien, rasvan ja proteiinien syömisellä treenaaja saa tankattua riittävästi vitamiineja ja kivennäisaineita, eikä erillisiä vitamiinilisiä tarvita.