• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Ravitsemus
  • Ruokademokratia
  • Vastuullista ravitsemusta
  • Ravitsemus
  • Ravitsemussuositukset
    • Syö itsellesi hyvä olo
    • Ateriarytmi ja ruokahetket
  • Ravintoaineet
    • Proteiini
    • Rasva
    • Hiilihydraatit ja kuitu
    • Suola
    • Suojaravintoaineet
  • Lautasmalli
  • Ruokademokratia
    • Vastuullista ravitsemusta
  • Ruoka ja liikunta
    • Liike vaatii energiaa
    • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
    • Proteiini on lihasten rakennusaine
    • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
    • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
    • Keho kuivuu kuntoillessa
    • Välillä välipalaa
    • Lihas kasvaa levossa
    • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
  • Proteiinilaskuri

Vastuullisesti hyvinvointia tukien

Vastuullisesti hyvinvointia tukien

Terveellisen ja vastuullisen ruokavalion peruspilarit ovat monipuolisuus ja kohtuullisuus. Uskomme ruokademokratiaan ilman vastakkainasettelua. Hyvinvointia tukevat tuotteet ovat vastuullisuustyömme keskeinen osa, isona yrityksenä tuotteillamme on kansanterveydellistä vaikutusta.

HK on ollut yli 100 vuotta mukana kuluttajien ruokahetkissä. Meillä lihat ja kasvipohjaiset ruoat ovat ​aina olleet sovussa samassa pöydässä ja ​ovat sitä yhä vahvemmin jatkossa. ​Strateginen tavoitteemme on kasvaa monipuoliseksi ruokataloksi, jossa ruokaa tuotetaan ja tarjotaan ympäristön, eläinten ja ihmisen hyvinvointi huomioiden. 

HKFoods (ent. HKScan Suomi, HK Ruokatalo) sai Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen myöntämän Kansanterveyspalkinnon vuonna 2012 merkittävästä terveyttä edistävästä toiminnasta. Jatkamme tällä tiellä.

Esimerkkejä hyvinvointia tukevista toimenpiteistämme:

  • Puhumme monipuolisen ruokavalion puolesta ravitsemusviestinnässämme. Ei ole hyviä ja pahoja ruokia, vaan hyvinvointia tukevan ruokavalion voi rakentaa monella tapaa.
  • Jokaisessa tuotekategoriassamme on Sydänmerkki-tuotteita, jotka ovat omassa tuoteryhmässään suolan ja rasvan määrän kannalta parempia valintoja.
  • Kehitämme tuotteita, joiden avulla kasvisten lisääminen ruokavalioon on entistä helpompaa ja houkuttelevampaa.
  • Mittaamme hyvinvointia tukevien tuotteiden osuutta vastuullisuustyössämme.

Haluamme olla mukana muuttuvissa ruokahetkissä helppoja, maukkaita ja hyvinvinvointia tukevia ratkaisuja tarjoten. Valmistamme ruokaa, joka tekee hyvää -niin ihmisille kuin luonnolle. 

Jaa
Tulosta
 Maailma ei ole valmis -ravitsemusasiantuntijana elintarviketeollisuudessa

Maailma ei ole valmis -ravitsemusasiantuntijana elintarviketeollisuudessa

Kun valmistuin aikoinaan - kauan sitten - ravitsemustieteilijäksi, maailma oli valmis. Tiesin, mikä oli terveellistä ja mikä epäterveellistä, miten tulee syödä ja mitä elintarvikkeita valita kaupan hyllyltä, jotta terveys kohenee.

Tilalta haarukkaan, isossa mittakaavassa

Tilalta haarukkaan, isossa mittakaavassa

Luin eilen jälleen yhden ylistyslaulun pientuottajatuotteiden ihanuudesta ja aloin taas kerran pohtimaan miksi tänä aikana (vain) pieni on kaunista (myönnän, koska olen 180 cm korsto, asia pulpahtaa mieleeni melko usein...

Prosessoitua ruokaa, kiitos

Prosessoitua ruokaa, kiitos

Teollinen, prosessoitu ruoka on monelle synonyymi jollekin huonompilaatuiselle ravinnolle, jota tulisi välttää. Yllätyksekseni törmäsin jopa EU-tekstissä kyseiseen termiin, kun viitattiin epäterveelliseen, runsaasti kovaa rasvaa, suolaa ja sokeria sisältävään ruokaan. Olen...

Valmisruoka – merkki laiskuudesta?

Valmisruoka – merkki laiskuudesta?

Vietin aimo siivun juhannusvapaista syventymällä lukemista odottaneisiin aikakauslehtiin. Tarttuupa tänä päivänä mihin tahansa henkilöhaastatteluun, ja olipa haastateltavan ammatti mikä tahansa sisustussuunnittelijasta näyttelijään, henkilö mainitsee lähes poikkeuksetta ostavansa ruokansa lähitilalta tai...

Kaikki ruhonosat käyttöön

Kaikki ruhonosat käyttöön

Kun eläin teurastetaan ja se päätyy ruuaksi, on tärkeää, että jokaiselle ruhonosalle löytyy sille sopiva käyttötarkoitus. Eläin ei ole pelkkää fileetä, ei, vaikka kuinka ihmiset haluaisivat syödä pelkästään sitä. Slow...

Uskottava asiantuntija?

Uskottava asiantuntija?

Minulla on uskottavuuskriisi. Törmään aika ajoin epäilyihin, että en ole oikea asiantuntija, koska olen yrityksessä töissä. Sehän tarkoittaa automaattisesti sitä, että koulutukseni lensi ikkunasta ulos, kun myin sieluni kaupallisuudelle. Sen...

Hae lisää luettavaa
  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste