Vastuullisesti hyvinvointia tukien

Vastuullisesti hyvinvointia tukien

Terveellisen ja vastuullisen ruokavalion peruspilarit ovat monipuolisuus ja kohtuullisuus. Uskomme ruokademokratiaan ilman vastakkainasettelua. Hyvinvointia tukevat tuotteet ovat vastuullisuustyömme keskeinen osa, isona yrityksenä tuotteillamme on kansanterveydellistä vaikutusta.

HK on ollut yli 100 vuotta mukana kuluttajien ruokahetkissä. Meillä lihat ja kasvipohjaiset ruoat ovat ​aina olleet sovussa samassa pöydässä ja ​ovat sitä yhä vahvemmin jatkossa. ​Strateginen tavoitteemme on kasvaa monipuoliseksi ruokataloksi, jossa ruokaa tuotetaan ja tarjotaan ympäristön, eläinten ja ihmisen hyvinvointi huomioiden. 

HKScan Suomi (ent. HK Ruokatalo) sai Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen myöntämän Kansanterveyspalkinnon vuonna 2012 merkittävästä terveyttä edistävästä toiminnasta. Jatkamme tällä tiellä.

Esimerkkejä hyvinvointia tukevista toimenpiteistämme:

  • Puhumme monipuolisen ruokavalion puolesta ravitsemusviestinnässämme. Ei ole hyviä ja pahoja ruokia, vaan hyvinvointia tukevan ruokavalion voi rakentaa monella tapaa.
  • Jokaisessa tuotekategoriassamme on Sydänmerkki-tuotteita, jotka ovat omassa tuoteryhmässään suolan ja rasvan määrän kannalta parempia valintoja.
  • Kehitämme tuotteita, joiden avulla kasvisten lisääminen ruokavalioon on entistä helpompaa ja houkuttelevampaa.
  • Mittaamme hyvinvointia tukevien tuotteiden osuutta vastuullisuustyössämme.

Haluamme olla mukana muuttuvissa ruokahetkissä helppoja, maukkaita ja hyvinvinvointia tukevia ratkaisuja tarjoten. Valmistamme ruokaa, joka tekee hyvää -niin ihmisille kuin luonnolle.