Lautasmalli auttaa aterian koostamisessa

Lautasmalli opastaa käytännönläheisesti koostamaan aterian suositusten mukaan. Puolet lautasesta varataan kasviksille, neljäsosa lihalle, kalalle tai kasviproteiinille ja viimeinen neljännes hiilihydraattien lähteelle kuten pastalle, perunalle, riisille tms. Aterian täydentää ruokajuoma, öljypohjainen salaatinkastike sekä margariinilla sivelty täysjyväleipä.

Kannattaa huomioida, että lautasmallin mukainen ateriakokonaisuus on melko litteä, eli se ei kasva korkeutta. Santsata toki saa, mutta lisäannoskin kannattaa koota lautasmallin mukaan. Lautasmallin opeilla lastattu ateria on helppo tapa syödä suositusten mukaisesti.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.