12 tuntia haudutettua porsaanniskaa, gremolataa ja paahdettua perunaa

12 tuntia haudutettua porsaanniskaa, gremolataa ja paahdettua perunaa

0 arviota
Kokonaisaika: 780 min
Kypsennysaika: 720 min
Työaika: 60 min
Haastava

Valmistusohje

Liha:

Ruskista kassler pienessä määrässä rypsiöljyä paistinpannulla. Kuori porkkana sekä sipuli ja leikkaa ne neljään osaan. Aseta kassler vuokaan, lisää vesi, kasvikset, suola, mausteet sekä yrtit ja peitä vuoka foliolla. Lämmitä uuni 90-asteiseksi ja hauduta lihaa 12 tuntia. Kypsennyksen jälkeen jäähdytä lihaa hetki. Kuumenna paistinpannu. Paista niskaan kaunis paistopinta pienessä määrässä rypsiöljyä timjamin ja valkosipulin kera.

Persilja-gremolata:

Soseuta persilja, valkosipuli, oliiviöljy ja raastettu sitruunankuori sauvasekoittimella.
Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

Paahdetut perunat:

Leikkaa perunat puoliksi ja mausta ne oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Paahda perunat 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Lisää pellille varsiparsakaalit ja jatka paahtamista vielä 5 minuuttia. Leikkaa kevätsipuli ja sekoita gremolata sekä kevätsipuli perunoiden ja parsakaalin joukkoon. Leikkaa liha viipaleiksi ja nauti peruna-varsiparsakaalipaistoksen kera.