Ahvenanmaan uunimakkaraa ja Västerbotten juustoa

Ahvenanmaan uunimakkaraa ja Västerbotten juustoa

Kokonaisaika: 35 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 15 min
Helppo

Valmistusohje

  • Poista makkarasta kuori. Viillä pintaan pitkittäin 1,5 cm syvä viilto ja puolita makkara. Aseta makkarat uunivuokaan.

  • Sekoita kerma, ketsuppi, sinappi, juustomuru sekä mustapippuri keskenään. Jätä juustoa pari ruokalusikallista viimeistelyyn. Homma käy näppärästi sauvasekoittimella. Kaada seos uunivuokaan makkaroiden päälle. 

  • Paista uunissa 180 °C noin 20-25 minuuttia, kunnes makkarat ovat kuumia ja pinta on kauniisti ruskistunut.

  • Viimeistele lopuilla juustomuruilla sekä persiljalla. Tarjoa vaikkapa paahdettujen perunoiden ja raikkaan salaatin kera.

Kokeile reseptejä