Ahvenanmaan uunimakkaraa ja Västerbotten juustoa
Kokonaisaika: 35 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 15 min
Helppo
Valmistusohje
-
Poista makkarasta kuori. Viillä pintaan pitkittäin 1,5 cm syvä viilto ja puolita makkara. Aseta makkarat uunivuokaan.
-
Sekoita kerma, ketsuppi, sinappi, juustomuru sekä mustapippuri keskenään. Jätä juustoa pari ruokalusikallista viimeistelyyn. Homma käy näppärästi sauvasekoittimella. Kaada seos uunivuokaan makkaroiden päälle.
-
Paista uunissa 180 °C noin 20-25 minuuttia, kunnes makkarat ovat kuumia ja pinta on kauniisti ruskistunut.
-
Viimeistele lopuilla juustomuruilla sekä persiljalla. Tarjoa vaikkapa paahdettujen perunoiden ja raikkaan salaatin kera.