Aladobi

Aladobi

Kokonaisaika: 270 min
Kypsennysaika: 240 min
Työaika: 30 min
Helppo

Valmistusohje

  • Irrota potkasta lihat ja pilko lihat haluamasi kokoiseksi.

  • Hienonna lehtipersilja ja viikuna. Sekoita lihan kanssa keskenään.

  • Laita ainekset lientä lukuun ottamatta noin litran vetoiseen vuokaan, joka on vuorattu kelmulla. Kaada lämmin liemi vuokaan siten, että ainekset peittyvät kokonaan.

  • Laita vuoka jääkaappiin ja jäähdytä vähintään 4 tuntia.

  • Kumoa hyytynyt ja jäähtynyt aladobi ja leikkaa haluamallasi tavalla. Voit myös tehdä hyytelön suoraan lasipurkkiin josta sitä voi suoraan lusikoida esimerkiksi leivän päälle.

  • Kinkun paistoliemen saat parhaiten kerättyä talteen käyttämällä paistopussia.

Kokeile reseptejä