Aladobi

Aladobi

0 arviota
Kokonaisaika: 270 min
Kypsennysaika: 240 min
Työaika: 30 min
Helppo

Valmistusohje

Irrota potkasta lihat ja pilko lihat haluamasi kokoiseksi. Hienonna lehtipersilja ja viikuna. Sekoita lihan kanssa keskenään. Laita ainekset lientä lukuun ottamatta noin litran vetoiseen vuokaan, joka on vuorattu kelmulla. Kaada lämmin liemi vuokaan siten, että ainekset peittyvät kokonaan. Laita vuoka jääkaappiin ja jäähdytä vähintään 4 tuntia. Kumoa hyytynyt ja jäähtynyt aladobi ja leikkaa haluamallasi tavalla. Voit myös tehdä hyytelön suoraan lasipurkkiin josta sitä voi suoraan lusikoida esimerkiksi leivän päälle.

Kinkun paistoliemen saat parhaiten kerättyä talteen käyttämällä paistopussia.