Aladobi
Kokonaisaika: 270 min
Kypsennysaika: 240 min
Työaika: 30 min
Helppo
Valmistusohje
-
Irrota potkasta lihat ja pilko lihat haluamasi kokoiseksi.
-
Hienonna lehtipersilja ja viikuna. Sekoita lihan kanssa keskenään.
-
Laita ainekset lientä lukuun ottamatta noin litran vetoiseen vuokaan, joka on vuorattu kelmulla. Kaada lämmin liemi vuokaan siten, että ainekset peittyvät kokonaan.
-
Laita vuoka jääkaappiin ja jäähdytä vähintään 4 tuntia.
-
Kumoa hyytynyt ja jäähtynyt aladobi ja leikkaa haluamallasi tavalla. Voit myös tehdä hyytelön suoraan lasipurkkiin josta sitä voi suoraan lusikoida esimerkiksi leivän päälle.
-
Kinkun paistoliemen saat parhaiten kerättyä talteen käyttämällä paistopussia.