Auralenkkiä, paahdettuja juureksia ja hunajasinappia

Auralenkkiä, paahdettuja juureksia ja hunajasinappia

Kokonaisaika: 50 min
Kypsennysaika: 40 min
Työaika: 10 min
Helppo

Valmistusohje

  • Kuori ja pilko selleri, palsternakka ja porkkanat suupaloiksi. Kuori ja lohko punasipulit.

  • Yhdistä vihannekset ja timjaminoksat uunivuoassa. Lisää vuokaan loraus rypsiöljyä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita kaikki sekaisin.

  • Levitä juurekset tasaisesti vuoan pohjalle ja nypi voi pinnalle. Paahda juureksia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

  • Viillota makkarat ja aseta ne vuokaan juuresten päälle. Jatka paahtamista vielä 10–15 minuuttia, kunnes makkara on kauniisti paistunut ja kauttaaltaan kuuma.

  • Sekoita hunajasinapin ainekset keskenään makkaran paistuessa.

  • Tarjoa paahdettu lenkkimakkara juuresten ja hunajasinapin kera. Ruokajuomana toimii erinomaisesti kylmä maito tai jos oikein hurjaksi heittäytyy, voi myös tölkillinen kylmää lageria olla nappivalinta.

Kokeile reseptejä