Auralenkkiä, paahdettuja juureksia ja hunajasinappia

Auralenkkiä, paahdettuja juureksia ja hunajasinappia

Kokonaisaika: 50 min
Kypsennysaika: 40 min
Työaika: 10 min
Helppo

Valmistusohje

Kuori ja pilko selleri, palsternakka ja porkkanat suupaloiksi. Kuori ja lohko punasipulit.

Yhdistä vihannekset ja timjamin oksat uunivuoassa. Lisää vuokaan loraus rypsiöljyä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita kaikki sekaisin. Levitä juurekset tasaisesti vuoan pohjalle ja nypi voi pinnalle. Paahda juureksia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Viillota makkarat ja aseta ne vuokaan juuresten päälle. Jatka paahtamista vielä 10–15 minuuttia, kunnes makkara in kauniisti paistunut ja läpi kuumaa.

Sekoita hunajasinapin ainekset keskenään makkaran paistuessa.

Tarjoa paahdettu lenkkimakkara juuresten ja hunajasinapin kera. Ruokajuomana toimii erinomaisesti kylmä maito tai jos oikein hurjaksi heittäytyy, voi myös tölkillinen kylmää lageria olla nappivalinta.

Kokeile reseptejä