

Auralenkkiä, paahdettuja juureksia ja hunajasinappia
Valmistusohje
-
Kuori ja pilko selleri, palsternakka ja porkkanat suupaloiksi. Kuori ja lohko punasipulit.
-
Yhdistä vihannekset ja timjaminoksat uunivuoassa. Lisää vuokaan loraus rypsiöljyä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita kaikki sekaisin.
-
Levitä juurekset tasaisesti vuoan pohjalle ja nypi voi pinnalle. Paahda juureksia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
-
Viillota makkarat ja aseta ne vuokaan juuresten päälle. Jatka paahtamista vielä 10–15 minuuttia, kunnes makkara on kauniisti paistunut ja kauttaaltaan kuuma.
-
Sekoita hunajasinapin ainekset keskenään makkaran paistuessa.
-
Tarjoa paahdettu lenkkimakkara juuresten ja hunajasinapin kera. Ruokajuomana toimii erinomaisesti kylmä maito tai jos oikein hurjaksi heittäytyy, voi myös tölkillinen kylmää lageria olla nappivalinta.