Beef Wellington

Beef Wellington

Kokonaisaika: 90 min
Kypsennysaika: 45 min
Työaika: 45 min
Haastava

Valmistusohje

  • Ota voitaikinalevyt sulamaan. Hienonna veitsellä sienet, pekoni ja valkosipulinkynnet.

  • Laita seos paistinpannulle suolan ja pippurin kanssa. Sekoittele kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut kokonaan. Kaada valkoviini pannulle ja anna senkin haihtua. Lisää joukkoon vielä timjami ja nosta seos jäähtymään.

  • Katkaise sisäfilee puoliksi. Ruskista fileet paistinpannulla tilkassa öljyä.

  • Laita kaksi voitaikinalevyä päällekkäin ja kaulitse levy noin sentin paksuiseksi levyksi. Taikinalevyn tulee olla leveämpi kuin sisäfileen. Aseta levy kelmun päälle, mutta älä katkaise kelmua jotta saat rullattua kelmun tiukaksi pötköksi.

  • Jaa jäähtynyt sieniseos molemmille taikinalevyille, mutta jätä reunat vapaiksi. Asettele sisäfilee, taikinalevyjen päälle ja kääri tiukaksi rullaksi. Anna pötköjen levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen paistamista.

  • Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Poista kelmu pötköjen ympäriltä ja aseta pötköt pellille. Voitele taikinan pinta keltuaisella. Aseta paistilämpömittari toisen rullan päästä keskelle. 

  • Laita pelti uuniin ja kypsennä noin 30 minuuttia, kunnes paistilämpömittari näyttää 52 astetta. Nosta pelti uunista ja jätä lihat vetäytymään 15 minuutiksi pöydälle, jonka aikana sisälämpötila nousee vielä 5-8 astetta.

  • Viipaloi liha ja tarjoile esimerkiksi punaviinikastikkeen ja paahdettujen perunoiden kanssa.

Kokeile reseptejä