Bibimbab joulukinkusta
Valmistusohje
-
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan tai kuumenna edellispäivältä jäänyt riisi mikrossa. Mausta riisi seesamiöljyllä ja mirinillä.
-
Viipaloi kurkku. Suikaloi porkkanat ja kevätsipulit ohuiksi nauhoiksi.
-
Mausta kurkut, porkkanat ja kevätsipulit seesamiöljyllä ja soijalla makusi mukaan. Anna maustua. Porkkanasuikaleet voit ennen maustamista halutessasi ryöpätä nopeasti kiehuvassa vedessä, jolloin ne hieman pehmenevät ja imevät paremmin makua soijasta ja seesamiöljystä.
-
Kuumenna paistinpannu ja paista kinkkuviipaleisiin kaunis väri ja rapea pinta tilkassa seesamiöljyä. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle bulgogikastike ja seesaminsiemenet. Kiehauta ja siirrä sivuun odottamaan.
-
Paista kananmunat niin, että keltuainen jää ehjäksi. Mausta suolalla. Siirrä munat lautaselle odottamaan ja lisää pannulle tilkka vettä sekä pinaatti. Freesaa pinaatti ja mausta kevyesti suolalla.
-
Kokoa kulhoihin pohjalle riisi ja päälle muut valmistelemasi komponentit. Viimeistele annos viipaloidulla chilillä ja nauti.