Burgundin paahtopaisti

Burgundin paahtopaisti

0 arviota
Kokonaisaika: 165 min
Kypsennysaika: 150 min
Työaika: 15 min
Haastava

Valmistusohje

Tee paistiin syviä reikiä terävällä ja kapeateräisellä veitsellä ja työnnä valkosipulin palat paistin sisään. Hiero suola, pippuri ja timjaminlehdet paistin pintaan. Ruskista paistin pinta pannulla rasvan kera, tökkää sisälämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita liha uuniin. Paista 100-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 58 astetta.

Pyöräytä paisti uunin jälkeen tuplafolioon vetäytymään.

Sekoita hienonnettu timjami, suola ja oliiviöljy perunoihin uunivuoassa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia, kunnes perunat saavat kauniin värin ja ovat kypsiä.

Valmista kastike perunoiden paistuessa. Kuutioi pekoni ja paista se pikkusipulien, viipaloitujen herkkusienien sekä hienonnetun timjamin kanssa pannulla. Lisää pannulle punaviini ja laakerinlehdet. Keitä hetki ja lisää demi glace/paistinliemi. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita kastikkeeseen kylmä voi. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Leikkaa vetäytynyt paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile paahdettujen perunoiden sekä burgundinkastikkeen kera.