Burgundin paahtopaisti
Valmistusohje
-
Tee paistiin syviä reikiä terävällä ja kapeateräisellä veitsellä ja työnnä valkosipulin palat paistin sisään. Hiero suola, pippuri ja timjaminlehdet paistin pintaan.
-
Ruskista paistin pinta pannulla rasvan kera, tökkää sisälämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja laita liha uuniin. Paista 100-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 58 astetta. Pyöräytä paisti uunin jälkeen tuplafolioon vetäytymään.
-
Sekoita hienonnettu timjami, suola ja oliiviöljy perunoihin uunivuoassa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia, kunnes perunat saavat kauniin värin ja ovat kypsiä.
-
Valmista kastike perunoiden paistuessa. Kuutioi pekoni ja paista se pikkusipulien, viipaloitujen herkkusienien sekä hienonnetun timjamin kanssa pannulla. Lisää pannulle punaviini ja laakerinlehdet.
-
Keitä hetki ja lisää demi glace/paistinliemi. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita kastikkeeseen kylmä voi. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
-
Leikkaa vetäytynyt paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile paahdettujen perunoiden sekä burgundinkastikkeen kera.