Burgundinpata
Valmistusohje
-
Ota liha huoneenläpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Kuori ja pilko vihannekset suupaloiksi. Viipaloi pekoni.
-
Pyörittele lihat kevyesti vehnäjauhoissa. Kuumenna paistinpannu ja paista lihapalat voissa kauttaaltaan kauniin tummanruskeiksi. Mausta suolalla ja siirrä pataan odottamaan.
-
Ruskista sipulit ja porkkanat lihanpaistopannulla kevyesti. Lisää pannulle tomaattipyree, timjami, laakerinlehdet ja mustapippuri. Jatka hetki freesaamista ja lisää mukaan punaviini ja lihaliemi. Kiehauta ja kaada liemi ja vihannekset lihojen joukkoon. Mausta suolalla.
-
Laita pata uuniin ja kypsennä 150 asteisessa uunissa 4-5 tuntia. Tiputa pidemmässä (yli neljä tuntia) kypsennyksessä lämpötila 100-125 asteeseen. Lisää tarvittaessa vettä tai punaviiniä.
-
Kun liha alkaa olemaan murean kypsää, paista pekonit, herkkusienet ja hillosipulit pannulla, kunnes pekoni on rapsakkaa ja sienet kauniisti paistuneet. Lisää paistos lihojen joukkoon pataan ja jatka kypsentämistä vielä puolisen tuntia.