Carpaccio
Kokonaisaika: 75 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 75 min
Keskitaso
Valmistusohje
-
Kuivaa lihan pinta huolella ja halkaise pituussuunnassa. Kääri puolikkaat kelmun avulla tiiviiksi pötköiksi ja laita ne tunniksi pakastimeen kohmettumaan.
-
Valmista parmesan-dressing lihan kohmettuessa. Mittaa kaikki kastikkeen aineet korkeaan suorareunaiseen astiaan, esimerkiksi isoon lasiin.
-
Aseta sauvasekoitin astian pohjalle, käynnistä ja nosta pikkuhiljaa, näin seos muuttuu majoneesimaiseksi. Mikäli kastike tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä vedellä tai omenamehulla.
-
Ota pötköt yksi kerrallaan pakastimesta ja leikkaa poikkisyin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet lautaselle ja rouhi päälle mustapippuria ja suolaa. Pursota parmesan-dressingiä ohuelti lihan päälle ja koristele rucolalla.