Chili con carne
Kokonaisaika: 130 min
Kypsennysaika: 120 min
Työaika: 10 min
Keskitaso
Valmistusohje
-
Paista jauhelihaan hyvä väri pienessä määrässä rypsiöljyä. Lisää joukkoon mausteet, chili, sipuli ja valkosipuli. Jatka kypsentämistä, kunnes sipuli alkaa pehmetä.
-
Lisää mukaan tomaattipyree. Tässä kohtaa huomio. Anna tomaattipyreen hetki ruskistua, jolloin pyree hieman karamellisoituu ja sen maku syvenee.
-
Lisää mukaan tomaattimurska ja vesi. Kiehauta ja anna hiljalleen pulputtaa kannen alla välillä sekoitellen noin 2-3 tuntia. Tarpeen vaatiessa voit välillä lisätä hieman vettä.
-
Lisää lopuksi mukaan valutetut ja huuhdellut kidneypavut ja jatka kypsennystä vielä puolisen tuntia.
-
Tarjoa chili con carne keitetyn riisin tai tacojen sekä tuoreen korianterin ja ranskankerman kera.