
Chili con carne
Kokonaisaika: 130 min
Kypsennysaika: 120 min
Työaika: 10 min
Haastava
Valmistusohje
Paista jauhelihaan hyvä väri pienessä määrässä rypsiöljyä. Lisää joukkoon mausteet, chili, sipuli ja valkosipuli. Jatka kypsentämistä, kunnes sipuli alkaa pehmetä. Lisää mukaan tomaattipyree. Tässä kohtaa huomio. Anna tomaattipyreen hetki ruskistua, jolloin pyree hieman karamellisoituu ja sen maku syvenee.
Lisää mukaan tomaattimurska ja vesi. Kiehauta ja anna hiljalleen pulputtaa kannen alla välillä sekoitellen noin 2-3 tuntia. Tarpeen vaatiessa voit välillä lisätä hieman vettä. Lisää lopuksi mukaan valutetut ja huuhdellut kidneypavut ja jatka kypsennystä vielä puolisen tuntia.
Tarjoa chili con carne keitetyn riisin tai tacojen sekä tuoreen korianterin ja ranskankerman kera.