Crackling pork joulukinkku

Crackling pork joulukinkku

0 arviota
Kokonaisaika: 170 min
Kypsennysaika: 150 min
Työaika: 20 min
Vaikea

Valmistusohje

Poista kinkusta verkko. Kuivaa kamara huolellisesti. Säädä mattopuukon terä noin 3 mm esiin. Vedä kamaraan viiltoja noin puolen sentin välein niin, ettei terä mene kuitenkaan kamaran läpi. Hiero kamaraan rypsiöljyä ja suolaa. Nämä edesauttavat kauniin cracklingin muodostumisessa. Kuumenna kiertoilmauuni 240 asteeseen. Laita kinkku ritilälle ja uunipelti ritilän alle. Lorauta pellille vettä.  Paista kinkkua noin 30 minuuttia, jolloin kamara rapeutuu ja alkaa ”kuplimaan”. Kun kamara on kauniisti rapeutunut, alenna uunin lämpö 100 asteeseen ja laita kinkkuun mittari. Jatka paistamista, kunnes kinkku on 75-asteinen.

Huom! Kannattaa huolehtia hyvästä ilmanvaihdosta, sillä paiston alkuvaiheessa uunista voi pöllähtää melko sankka savupilvi huoneistoon. Tästä kyllä selviää, kun hieman raottaa ovea paiston alkuvaiheessa, eikä turhaan availe uunin luukkua.