Crackling pork joulukinkku
Valmistusohje
-
Poista kinkusta verkko. Kuivaa kamara huolellisesti. Säädä mattopuukon terä noin 3 mm esiin. Vedä kamaraan viiltoja noin puolen sentin välein niin, ettei terä mene kuitenkaan kamaran läpi.
-
Hiero kamaraan rypsiöljyä ja suolaa. Nämä edesauttavat kauniin cracklingin muodostumisessa.
-
Kuumenna kiertoilmauuni 240 asteeseen. Laita kinkku ritilälle ja uunipelti ritilän alle. Lorauta pellille vettä. Paista kinkkua noin 30 minuuttia, jolloin kamara rapeutuu ja alkaa ”kuplimaan”.
-
Kun kamara on kauniisti rapeutunut, alenna uunin lämpö 100 asteeseen ja laita kinkkuun mittari. Jatka paistamista, kunnes kinkku on 75-asteinen.
-
Huom! Kannattaa huolehtia hyvästä ilmanvaihdosta, sillä paiston alkuvaiheessa uunista voi pöllähtää melko sankka savupilvi huoneistoon. Tästä kyllä selviää, kun hieman raottaa ovea paiston alkuvaiheessa, eikä turhaan availe uunin luukkua.