Crackling pork joulukinkku

Crackling pork joulukinkku

Kokonaisaika: 170 min
Kypsennysaika: 150 min
Työaika: 20 min
Haastava

Valmistusohje

  • Poista kinkusta verkko. Kuivaa kamara huolellisesti. Säädä mattopuukon terä noin 3 mm esiin. Vedä kamaraan viiltoja noin puolen sentin välein niin, ettei terä mene kuitenkaan kamaran läpi.

  • Hiero kamaraan rypsiöljyä ja suolaa. Nämä edesauttavat kauniin cracklingin muodostumisessa.

  • Kuumenna kiertoilmauuni 240 asteeseen. Laita kinkku ritilälle ja uunipelti ritilän alle. Lorauta pellille vettä. Paista kinkkua noin 30 minuuttia, jolloin kamara rapeutuu ja alkaa ”kuplimaan”.

  • Kun kamara on kauniisti rapeutunut, alenna uunin lämpö 100 asteeseen ja laita kinkkuun mittari. Jatka paistamista, kunnes kinkku on 75-asteinen.

  • Huom! Kannattaa huolehtia hyvästä ilmanvaihdosta, sillä paiston alkuvaiheessa uunista voi pöllähtää melko sankka savupilvi huoneistoon. Tästä kyllä selviää, kun hieman raottaa ovea paiston alkuvaiheessa, eikä turhaan availe uunin luukkua.

Kokeile reseptejä