Croque madame
Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 15 min
Keskitaso
Valmistusohje
-
Aloita valmistamalla bechamel. Sulata voi keskilämmöllä kasarissa tai kattilassa. Lisää mukaan vehnäjauho ja sekoittele hetken aikaa.
-
Vatkaa joukkoon maito vispilällä koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, dijonilla ja muskottipähkinällä. Hauduttele muutama minuutti koko ajan sekoitellen.
-
Voitele leipien pohjat bechamel-kastikkeella. Ripottele päälle raastettua emmentaalia. Lisää juuston päällä leikkeleitä (määrä oman maun mukaan). Laita kannet leipien päälle.
-
Kuorruta leivät bechamel-kastikkeella ja juustoraasteella ja paista 225-asteisessa uunissa, kunnes kuorrute on kauniisti paistunut.
-
Paista kananmunat pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä niin, että keltuaiset jäävät ehjiksi. Mausta suolalla ja aseta munat leipien päälle. Tarjoa.