Franklin Barbecuen ribsit
Valmistusohje
-
Poista ribseistä liika rasva. Voit halutessasi poistaa myös kalvon, mutta se ei ole välttämätöntä. Kostuta lihan pintaa hieman tilkalla vettä. Yhdistä pippuri ja suola. Hiero mausteseos tasaisesti ribsirivin pintaan.
-
Lämmitä savustin 135-asteiseksi.
-
Aseta ribsit grilliin lihapuoli ylöspäin ja kypsennä savustimessa noin kolme tuntia. Sekoita veteen valkoviinietikkaa ja kostuta lihan pintaa kypsentämisen aikana suihkuttamalla ribsien päälle vesi-etikkaseosta.
-
Kun ribsit ovat saaneet kauniin pinnan, hiero BBQ-kastiketta ribsirivin pintaan. Nappaa riittävän suuri pala alumiinifoliota, suihkuta sen pinnalle vesi-etikkaseosta ja laita liha alumiinifoliolle lihapuoli alaspäin. Kääri koko komeus tiivisti folion sisään.
-
Laita paketti takaisin savustimeen lihapuoli alaspäin ja kypsennä, kunnes liha on pehmeää. Ala tarkkailla sopivaa kypsyyttä noin kahden tunnin jälkeen.
-
Anna ribsien levätä foliokääreessä 20–30 minuuttia ennen tarjoilua.