Franklin Barbecuen ribsit

Franklin Barbecuen ribsit

Kokonaisaika: 200 min
Kypsennysaika: 180 min
Työaika: 20 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Poista ribseistä liika rasva. Voit halutessasi poistaa myös kalvon, mutta se ei ole välttämätöntä. Kostuta lihan pintaa hieman tilkalla vettä. Yhdistä pippuri ja suola. Hiero mausteseos tasaisesti ribsirivin pintaan.

  • Lämmitä savustin 135-asteiseksi.

  • Aseta ribsit grilliin lihapuoli ylöspäin ja kypsennä savustimessa noin kolme tuntia. Sekoita veteen valkoviinietikkaa ja kostuta lihan pintaa kypsentämisen aikana suihkuttamalla ribsien päälle vesi-etikkaseosta.

  • Kun ribsit ovat saaneet kauniin pinnan, hiero BBQ-kastiketta ribsirivin pintaan. Nappaa riittävän suuri pala alumiinifoliota, suihkuta sen pinnalle vesi-etikkaseosta ja laita liha alumiinifoliolle lihapuoli alaspäin. Kääri koko komeus tiivisti folion sisään.

  • Laita paketti takaisin savustimeen lihapuoli alaspäin ja kypsennä, kunnes liha on pehmeää. Ala tarkkailla sopivaa kypsyyttä noin kahden tunnin jälkeen.

  • Anna ribsien levätä foliokääreessä 20–30 minuuttia ennen tarjoilua.

Kokeile reseptejä