Friteerattu pekoni ja sitruunabechamel

Friteerattu pekoni ja sitruunabechamel

Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 35 min
Työaika: 10 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Valmista ensin kastike ja anna sen jäähtyä pekonien valmistamisen ajan. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja ripottele joukkoon vehnäjauhot ja valkopippuri. Anna kiehua pari minuuttia, mutta älä ruskista.

  • Kaada kuumennettu maito joukkoon vähitellen ja koko ajan voimakkaasti vispaten. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia koko ajan sekoittaen ja mausta lopuksi suolalla ja sitruunalla.

  • Riko kananmuna kulhoon, lisää joukkoon maito ja vatkaa seos tasaiseksi. Mittaa vehnäjauhot lautaselle. Kuumenna öljy kattilassa n. 180-asteiseksi.

  • Pyörittele muutama pekoniviipale kerrallaan vehnäjauhoissa ja sen jälkeen munamaidossa. Pyörittele vielä uudelleen vehnäjauhoissa ja taas munamaidossa. Uppopaista pekoniviipaleet muutama kerrallaan n. 2 minuuttia, kunnes ne ovat ruskeita ja rapeita.

  • Dippaile paksuun bechamelkastikkeeseen ja nauti hyvästä elämästä.

    Vinkki! Jos haluat erityisen rapeita pekoneita, kypsennä viipaleet uunissa tai pannulla ennen uppopaistamista.

Kokeile reseptejä