
Frittikinkku ja punajuuriblinejä
Valmistusohje
-
Paista kinkku pakkauksessaan haluamaasi kypsyyteen ja anna jäähtyä puolisen tuntia.
-
Sekoita pienessä kulhossa sinappi ja keltuainen. Pyörittele kinkku seoksessa ja ja sen jälkeen pankojauhoissa kauttaaltaan. Painele vielä joka puolelta, että pankojauhot tarttuvat hyvin kinkun pintaan.
-
Kaada öljy vetoisuudeltaan neljän litran kattilaan. Kuumenna öljy 180 asteeseen.
-
Upota kinkku reikäkauhalla varovasti rasvaan ja paista noin 2-3 minuuttia tai kunnes pinta on kullan ruskea. Nosta kinkku hetkeksi talouspaperin päälle, jotta enin öljy valuu pois.
-
Tarjoa lämpimänä punajuuriblinien sekä pottuvoin kera.
Punajuuriblinit
-
Sekoita maito sekä jauhot punajuuri-vuohenjuustomassan joukkoon ja anna saostua 30 minuuttia.
-
Lisää keltuaiset ja nostele sekaan vaahdotettu valkuainen. Paista blinit lettupannulla kirkastetussa voissa rapeiksi.