Voileipäkakku
Valmistusohje
-
Valmista ensin molemmat täytteet.
Maksapasteijatäyte
-
Sekoita kaikki täytteen ainekset huolellisesti yhteen.
Fileetäyte
-
Sekoita kaikki täytteen ainekset huolellisesti yhteen.
Kakun kokoaminen
-
Vuoraa kooltaan n. 17 x 7 cm irtopohjavuoan pohja vaaleilla leipäviipaleilla. Leikkaa tarvittaessa viipaleita veitsellä pienemmiksi.
-
Kostuta leipäviipaleet kevyesti maidolla. Levitä viipaleiden päälle puolet maksapasteijatäytteestä. Painele täytteen päälle kerros tummia leipäviipaleita ja kostuta nekin maidolla.
-
Levitä viipaleiden päälle puolet fileetäytteestä. Toista vielä edelliset työvaiheet, kunnes kaikki leivät ja täytteet ovat vuoassa.
-
Peitä kakku leivinpaperipalalla ja lautasella ja aseta päälle paino, esimerkiksi vedellä täytetty pieni kattila. Anna kakun tekeytyä ja painua jääkaapissa seuraavaan päivään.
-
Poista kakkuvuoka varovasti kakun ympäriltä ja aseta kakku tarjoiluvadille. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kakku pursottamalla pinnalle maitotilkalla notkistettua tuorejuustoa.