Voileipäkakku

Voileipäkakku

0 arviota
Kokonaisaika: 90 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 90 min
Haastava

Valmistusohje

Valmista ensin molemmat täytteet.

Maksapasteijatäyte:
Sekoita kaikki täytteen ainekset huolellisesti yhteen.

Fileetäyte:
Sekoita kaikki täytteen ainekset huolellisesti yhteen.

Kakun kokoaminen:
Vuoraa kooltaan n. 17 x 7 cm irtopohjavuoan pohja vaaleilla leipäviipaleilla. Leikkaa tarvittaessa viipaleita veitsellä pienemmiksi.
Kostuta leipäviipaleet kevyesti maidolla.
Levitä viipaleiden päälle puolet maksapasteijatäytteestä.
Painele täytteen päälle kerros tummia leipäviipaleita ja kostuta nekin maidolla.
Levitä viipaleiden päälle puolet fileetäytteestä.
Toista vielä edelliset työvaiheet, kunnes kaikki leivät ja täytteet ovat vuoassa.

Peitä kakku leivinpaperipalalla ja lautasella ja aseta päälle paino, esimerkiksi vedellä täytetty pieni kattila.
Anna kakun tekeytyä ja painua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Poista kakkuvuoka varovasti kakun ympäriltä ja aseta kakku tarjoiluvadille.
Levitä kuorrute kakun päälle.
Koristele kakku pursottamalla pinnalle maitotilkalla notkistettua tuorejuustoa

Sinua saattaisi kiinnostaa