Voileipäkakku

Voileipäkakku

Kokonaisaika: 90 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 90 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Valmista ensin molemmat täytteet.

Maksapasteijatäyte

  • Sekoita kaikki täytteen ainekset huolellisesti yhteen.

Fileetäyte

  • Sekoita kaikki täytteen ainekset huolellisesti yhteen.

Kakun kokoaminen

  • Vuoraa kooltaan n. 17 x 7 cm irtopohjavuoan pohja vaaleilla leipäviipaleilla. Leikkaa tarvittaessa viipaleita veitsellä pienemmiksi.

  • Kostuta leipäviipaleet kevyesti maidolla. Levitä viipaleiden päälle puolet maksapasteijatäytteestä. Painele täytteen päälle kerros tummia leipäviipaleita ja kostuta nekin maidolla.

  • Levitä viipaleiden päälle puolet fileetäytteestä. Toista vielä edelliset työvaiheet, kunnes kaikki leivät ja täytteet ovat vuoassa.

  • Peitä kakku leivinpaperipalalla ja lautasella ja aseta päälle paino, esimerkiksi vedellä täytetty pieni kattila. Anna kakun tekeytyä ja painua jääkaapissa seuraavaan päivään.

  • Poista kakkuvuoka varovasti kakun ympäriltä ja aseta kakku tarjoiluvadille. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kakku pursottamalla pinnalle maitotilkalla notkistettua tuorejuustoa.

Kokeile reseptejä