
Gluteeniton kuorrutus joulukinkulle
1 dl omenahilloa
1 kpl keltuaista
3 rkl sinappia (väkevää)
50 g gluteenittomia keksejä tai korppuja (esim. Semper Cantucci Mandel)
Valmistusohje
Murskaa keksit tai korput hienoksi rouheeksi tehosekoittimessa tai muovipussin sisällä. Sekoita keskenään omenahillo, keltuainen ja sinappi. Sivele seos kinkun pintaan ja ripottele päälle rouhittuja keksejä tai korppuja. Pidä kinkkua 225-asteisessa uunissa (200-asteisessa kiertoilmauunissa) 7-10 minuuttia, kunnes pintaan alkaa ilmestyä tummia pilkkuja.
Ohjeen kuorrutteesta riittää noin 6-8 kilon kinkulle, mutta voit tarvittaessa moninkertaistaa tai vaikkapa puolittaa annosmäärän tarpeen mukaan.
Myös kinkun glaseeraaminen on gluteeniton vaihtoehto, jos haluat kokeilla perinteisestä poikkeavaa tapaa viimeistellä kinkku.