Gluteeniton kuorrutus joulukinkulle
Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 20 min
Valmistusohje
-
Murskaa keksit tai korput hienoksi rouheeksi tehosekoittimessa tai muovipussin sisällä. Sekoita keskenään omenahillo, keltuainen ja sinappi. Sivele seos kinkun pintaan ja ripottele päälle rouhittuja keksejä tai korppuja.
-
Pidä kinkkua 225-asteisessa uunissa (200-asteisessa kiertoilmauunissa) 7-10 minuuttia, kunnes pintaan alkaa ilmestyä tummia pilkkuja.
-
Ohjeen kuorrutteesta riittää noin 6-8 kilon kinkulle, mutta voit tarvittaessa moninkertaistaa tai vaikkapa puolittaa annosmäärän tarpeen mukaan.
Myös kinkun glaseeraaminen on gluteeniton vaihtoehto, jos haluat kokeilla perinteisestä poikkeavaa tapaa viimeistellä kinkku.