Gremolatapossua, paahdettua maa-artisokkaa ja savumajoneesia
Valmistusohje
-
Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä ruokailuun asti.
-
Valmista gremolata. Hienonna lehtipersilja ja valkosipulit. Laita kaikki ainekset mortteliin ja hiero kastikkeeksi.
-
Halkaise maa-artisokat pitkittäin kahtia. Lyö valkosipulit kuorineen rikki veitsen lappeella. Pyörittele maa-artisokat, timjaminoksat, valkosipulinkynnet, suola, rouhittu mustapippuri ja rypsiöljy uunivuoassa.
-
Paahda 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 35 minuuttia, kunnes maa-artisokat ovat kauniisti paahtuneet ja rapean kypsiä.
-
Mausta possun picanha molemmin puoli suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
-
Grillaa picanhoja kuumassa grillissä noin 8 minuuttia välillä käännellen ja gremolataa pintaan sivellen, kunnes possu on mehevän kypsää. Anna picanhan vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.