

Gremolatapossua, paahdettua maa-artisokkaa ja savumajoneesia
Valmistusohje
Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä ruokailuun asti.
Valmista gremolata. Hienonna lehtipersilja ja valkosipulit. Laita kaikki ainekset mortteliin ja hiero kastikkeeksi.
Halkaise maa-artisokat pitkittäin kahtia. Lyö valkosipulit kuorineen rikki veitsen lappeella. Pyörittele maa-artisokat, timjaminoksat, valkosipulinkynnet, suola, rouhittu mustapippuri ja rypsiöljy uunivuoassa. Paahda 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 35 minuuttia, kunnes maa-artisokat ovat kauniisti paahtuneet ja rapean kypsiä.
Mausta possun picanha molemmin puoli suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Grillaa picanhoja kuumassa grillissä noin 8 minuuttia välillä käännellen ja gremolataa pintaan sivellen, kunnes possu on mehevän kypsää. Anna picanhan vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.