Gremolatapossua, paahdettua maa-artisokkaa ja savumajoneesia

Gremolatapossua, paahdettua maa-artisokkaa ja savumajoneesia

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 10 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua kylmässä ruokailuun asti.

  • Valmista gremolata. Hienonna lehtipersilja ja valkosipulit. Laita kaikki ainekset mortteliin ja hiero kastikkeeksi.

  • Halkaise maa-artisokat pitkittäin kahtia. Lyö valkosipulit kuorineen rikki veitsen lappeella. Pyörittele maa-artisokat, timjaminoksat, valkosipulinkynnet, suola, rouhittu mustapippuri ja rypsiöljy uunivuoassa.

  • Paahda 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 35 minuuttia, kunnes maa-artisokat ovat kauniisti paahtuneet ja rapean kypsiä.

  • Mausta possun picanha molemmin puoli suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

  • Grillaa picanhoja kuumassa grillissä noin 8 minuuttia välillä käännellen ja gremolataa pintaan sivellen, kunnes possu on mehevän kypsää. Anna picanhan vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.

Kokeile reseptejä