Grillattu naudan ulkofilee ja teriyaki-kasvikset
Valmistusohje
-
Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen grillaamisen aloittamista ja hyödynnä odotusaika esikäsittelemällä kasvikset ja valmistamalla teriyaki-kastike.
-
Kuivaa lihan pinta talouspaperilla, jotta se ruskistuisi kauniisti eikä tarttuisi grilliin kiinni. Grillaa lihaan ruskea pinta hyvin kuumassa grillissä.
-
Tiputa grillin lämpötilaa ja siirry epäsuoraan grillaukseen. Työnnä lihalämpömittarin piikki fileen keskelle ja anna fileen kypsyä medium-kypsyyteen grillissä kannen alla matalassa lämmössä (100–125 °C), kunnes lämpömittari näyttää 58 °C. Täysin kypsän fileen saat jatkamalla grillaamista kunnes mittari näyttää 65 °C.
-
Nosta filee grillistä ja anna vetäytyä folion alla 15 minuuttia. Viipaloi filee poikkisyin, mausta viipaleet suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile grillattujen teriyaki-kasvisten kera.
-
Teriyaki-kasvikset: aloita valmistamalla kastike kasviksille. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kattilassa ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Siivilöi kastike.
-
Huuhtele ja kuivaa kasvikset ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Grillaa kuumassa grillissä, kunnes kasvikset alkavat hieman pehmetä. Sekoita grillatut kasvikset kastikkeen kanssa ja koristele tuoreella korianterilla.