Grillattu naudan ulkofilee ja teriyaki-kasvikset

Grillattu naudan ulkofilee ja teriyaki-kasvikset

Kokonaisaika: 70 min
Kypsennysaika: 40 min
Työaika: 30 min
Haastava

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen grillaamisen aloittamista ja hyödynnä odotusaika esikäsittelemällä kasvikset ja valmistamalla teriyaki-kastike.

Kuivaa lihan pinta talouspaperilla, jotta se ruskistuisi kauniisti eikä tarttuisi grilliin kiinni. Grillaa lihaan ruskea pinta hyvin kuumassa grillissä. Tiputa grillin lämpötilaa ja siirry epäsuoraan grillaukseen. Työnnä lihalämpömittarin piikki fileen keskelle ja anna fileen kypsyä medium-kypsyyteen grillissä kannen alla matalassa lämmössä (100–125 °C), kunnes lämpömittari näyttää 58 °C. Täysin kypsän fileen saat jatkamalla grillaamista kunnes mittari näyttää 65 °C.

Nosta filee grillistä ja anna vetäytyä folion alla 15 minuuttia. Viipaloi filee poikkisyin, mausta viipaleet suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile grillattujen teriyaki-kasvisten kera.

Teriyaki-kasvikset: aloita valmistamalla kastike kasviksille. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kattilassa ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Siivilöi kastike. Huuhtele ja kuivaa kasvikset ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Grillaa kuumassa grillissä, kunnes kasvikset alkavat hieman pehmetä. Sekoita grillatut kasvikset kastikkeen kanssa ja koristele tuoreella korianterilla.

Kokeile reseptejä