Grillattu porsaan fileelankku, sitruunaperunat ja yrttikermaviiliä

Grillattu porsaan fileelankku, sitruunaperunat ja yrttikermaviiliä

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 25 min
Työaika: 15 min
Helppo

Valmistusohje

  • Sekoita yrttikermaviilin ainekset huolellisesti ja anna maustua kylmässä tarjoiluun asti.

  • Grillaa porsaan fileelankkua noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes liha on kauniisti paistunut ja mehevän kypsä. Laita liha folioon ja anna vetäytyä kymmenen minuuttia.

  • Kuumenna perunoiden keitinvesi kiehuvaksi ja mausta se reilusti suolalla. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi. Valuta vesi pois kypsistä perunoista.

  • Lisää joukkoon voi, rakuuna, sitruunan kuori sekä mehu ja ripaus suolaa. Sekoita kovakouraisesti niin, että perunoiden rakenne hieman rikkoutuu.

  • Viipaloi vetäytynyt fileelankku ja tarjoa se sitruunaperunoiden, yrttikermaviilin ja raikkaan salaatin kera.

Kokeile reseptejä