Grillattu porsaan fileelankku, sitruunaperunat ja yrttikermaviiliä

Grillattu porsaan fileelankku, sitruunaperunat ja yrttikermaviiliä

1 arviota
Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 25 min
Työaika: 15 min
Helppo

Valmistusohje

Sekoita yrttikermaviilin ainekset huolellisesti ja anna maustua kylmässä tarjoiluun asti.

Grillaa porsaan fileelankkua noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes liha on kauniisti paistunut ja mehevän kypsä. Laita liha folioon ja anna vetäytyä kymmenen minuuttia.

Kuumenna perunoiden keitinvesi kiehuvaksi ja mausta se reilusti suolalla. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi. Valuta vesi pois kypsistä perunoista. Lisää joukkoon voi, rakuuna, sitruunan kuori sekä mehu ja ripaus suolaa. Sekoita kovakouraisesti niin, että perunoiden rakenne hieman rikkoutuu.

Viipaloi vetäytynyt fileelankku ja tarjoa se sitruunaperunoiden, yrttikermaviilin ja raikkaan salaatin kera.