Grillattua entrecôtea ja lipstikka-bearnaisea
Valmistusohje
-
Mittaa kattilaan etikka, vesi, timjami, viipaloidut valkosipulit ja salotit sekä valkopippurit. Kiehauta ja anna pulputtaa, kunnes jäljellä on noin 4 rkl lientä. Siivilöi liemi.
-
Laita liemi sekä keltuaiset kattilaan. Sulata voi.
-
Aloita varovasti kuumentamaan lientä ja keltuaisia kokoa ajan vispilällä vatkaten. Voit tehdä tämän myös kulhossa vesihauteessa. Seos ei saa alkaa kokkeloitumaan, vaan pitää pysyä koko ajan juoksevana ja kuohkeana. Ota kattila tarvittaessa välillä pois liedeltä.
-
Jatka kuumentamista ja vatkaamista kunnes seos on selvästi paksuuntunut. Tiputa pinnalle tippa tabascoa. Jos tippa jää pinnalle seos alkaa olemaan valmis, mikäli ei jatka vielä kuumentamista.
-
Ota kattila pois liedeltä ja ala lisäämään sulaa voita sekaan ohuena nauhana koko ajan vimmatusti vatkaten. Mausta lopuksi hienonnetulla lipstikalla, suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Älä kuumenna enää liedellä vaan peitä kattila kelmulla, kunnes muu ruoka on valmista.
-
Kuumenna grilliin kunnon hiillos. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillamista. Leikkaa entrecôtesta neljä pihviä ja mausta ne molemmin puolin suolalla.
-
Grillaa hyvällä lämmöllä noin 4 minuuttia per puoli, kunnes pihvien sisälämpö on 55-astetta. Anna pihvin vetäytyä ainakin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.
-
Tarjoile vetäytynyt pihvi lipstikka -bearnaisen ja vaikkapa raikkaan salaatin kera.