Grillattua entrecôtea ”surf ´n turf” ja tulista romescoa
Valmistusohje
-
Halkaise paprikat ja poista siemenet. Puolita tomaatit ja kuori valkosipulit. Laita paprikat, tomaatit, chilit ja valkosipulit uunipellille. Revi leipä joukkoon ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä.
-
Paahda 250-asteisessa uunissa, kunnes kasvikset saavat paahteisen värin ja ovat pehmeitä.
-
Kippaa paahdetut kasvikset ja leipäpalat kattilaan. Lisää mukaan oliiviöljy, tomaattipyree, siiderietikka sekä pähkinät ja hauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
-
Soseuta romesco sauvasekoittimella sileäksi ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.
-
Leikkaa entrecôtesta viisi parin sentin paksuista pihviä ja grillaa ne kuumassa grillissä noin 2,5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat medium-kypsiä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
-
Anna vetäytyä ainakin viisi minuuttia. Grillaa tällä välin scampinpyrstöt nopeasti molemmin puolin. Mausta suolalla ja limen mehulla. Tarjoa.