Grillattua entrecôtea ”surf ´n turf” ja tulista romescoa

Grillattua entrecôtea ”surf ´n turf” ja tulista romescoa

0 arviota
Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 15 min
Haastava

Valmistusohje

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Puolita tomaatit ja kuori valkosipulit. Laita paprikat, tomaatit, chilit ja valkosipulit uunipellille. Revi leipä joukkoon ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paahda 250-asteisessa uunissa, kunnes kasvikset saavat paahteisen värin ja ovat pehmeitä. Kippaa paahdetut kasvikset ja leipäpalat kattilaan. Lisää mukaan oliiviöljy, tomaattipyree, siiderietikka sekä pähkinät ja hauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Soseuta romesco sauvasekoittimella sileäksi ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.

Leikkaa entrecôtesta viisi parin sentin paksuista pihviä ja grillaa ne kuumassa grillissä noin 2,5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat medium-kypsiä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Anna vetäytyä ainakin viisi minuuttia. Grillaa tällä välin scampinpyrstöt nopeasti molemmin puolin. Mausta suolalla ja limen mehulla. Tarjoa.