Grillattua naudan picanhaa, za’ataria ja caesarsalaattia

Grillattua naudan picanhaa, za’ataria ja caesarsalaattia

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 25 min
Haastava

Valmistusohje

Aloita za’atarista. Paahda seesaminsiemenet kullan keltaisiksi kuivalla pannulla. Lisää pannulle kuivatut yrtit sekä chilihiutaleet ja jatka hetki paahtamista, kunnes tuoksu alkaa voimistumaan. Sekoita mukaan sumakki sekä suola ja jäähdytä.

Surauta kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi korkeareunaisessa astiassa. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Hienonna yrtit ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Mausta picanha molemmin puolin suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Grillaa kuumassa grillissä noin 3-4 minuuttia per puoli. Penslaa lihaa grillauksen aikana pari kertaa yrttikastikkeella. Liha saa jäädä mehukaan mediumiksi (56-astetta). Varmin tapa varmistua oikeasta kypsyydestä on digitaalinen lämpömittari. Nosta vetäytymään lämpimään paikkaan, esim lautaselle ja folio löysästi päälle.

Leikkaa sydänsalaateista kannat pois ja irrota lehdet. Huuhtele salaatti kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti esimerkiksi salaattilingolla.

Viipaloi grillattu ja vetäytynyt picanha. Ripottele päälle za’ataria ja tarjoa caesarsalaatin sekä raastetun parmesaanin ja yrttikastikkeen kera.

Kokeile reseptejä