Grillattua naudan picanhaa, za’ataria ja caesarsalaattia

Grillattua naudan picanhaa, za’ataria ja caesarsalaattia

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 25 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Aloita za’atarista. Paahda seesaminsiemenet kullan keltaisiksi kuivalla pannulla. Lisää pannulle kuivatut yrtit sekä chilihiutaleet ja jatka hetki paahtamista, kunnes tuoksu alkaa voimistumaan. Sekoita mukaan sumakki sekä suola ja jäähdytä.

  • Surauta kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi korkeareunaisessa astiassa. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

  • Hienonna yrtit ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta picanha molemmin puolin suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

  • Grillaa kuumassa grillissä noin 3-4 minuuttia per puoli. Penslaa lihaa grillauksen aikana pari kertaa yrttikastikkeella. Liha saa jäädä mehukaan mediumiksi (56-astetta). Varmin tapa varmistua oikeasta kypsyydestä on digitaalinen lämpömittari.

  • Nosta vetäytymään lämpimään paikkaan, esim lautaselle ja folio löysästi päälle.

  • Leikkaa sydänsalaateista kannat pois ja irrota lehdet. Huuhtele salaatti kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti esimerkiksi salaattilingolla.

  • Viipaloi grillattu ja vetäytynyt picanha. Ripottele päälle za’ataria ja tarjoa caesarsalaatin sekä raastetun parmesaanin ja yrttikastikkeen kera.

Kokeile reseptejä