

Grillattua naudan picanhaa, za’ataria ja caesarsalaattia
Valmistusohje
-
Aloita za’atarista. Paahda seesaminsiemenet kullan keltaisiksi kuivalla pannulla. Lisää pannulle kuivatut yrtit sekä chilihiutaleet ja jatka hetki paahtamista, kunnes tuoksu alkaa voimistumaan. Sekoita mukaan sumakki sekä suola ja jäähdytä.
-
Surauta kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi korkeareunaisessa astiassa. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
-
Hienonna yrtit ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta picanha molemmin puolin suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
-
Grillaa kuumassa grillissä noin 3-4 minuuttia per puoli. Penslaa lihaa grillauksen aikana pari kertaa yrttikastikkeella. Liha saa jäädä mehukaan mediumiksi (56-astetta). Varmin tapa varmistua oikeasta kypsyydestä on digitaalinen lämpömittari.
-
Nosta vetäytymään lämpimään paikkaan, esim lautaselle ja folio löysästi päälle.
-
Leikkaa sydänsalaateista kannat pois ja irrota lehdet. Huuhtele salaatti kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti esimerkiksi salaattilingolla.
-
Viipaloi grillattu ja vetäytynyt picanha. Ripottele päälle za’ataria ja tarjoa caesarsalaatin sekä raastetun parmesaanin ja yrttikastikkeen kera.