

Grillattua possua sekä grillattua varhaisperuna-parsasalaattia
Valmistusohje
-
Esikeitä perunat suolalla maustetussa vedessä, noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat melkein kypsiä.
-
Leikkaa parsojen juuresta kovat puumaiset osat (1-2 cm) pois.
-
Pyöräytä perunat ja parsat rypsiöljyssä. Grillaa melko kuumassa grillissä kauniin värisiksi, niin että perunat ovat täysin kypsiä. Parsat saavat jäädä napakoiksi. Voit halutessasi puolittaa parsat ennen sekoittamista. Anna perunoiden ja parsojen jäähtyä noin huoneenlämpöisiksi.
-
Laita hieman jäähtyneet perunat ja parsat laakeaan kulhoon ja sekoita mukaan ranskankerma, hienonnettu lehtipersilja, sitruunamehu sekä kuori. Mausta oman maun mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
-
Grillaa grillipalat kuumahkossa grillissä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes pinta on kauniisti paahtunut ja liha on mehevän kypsää. Annan vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.
-
Tarjoa grillatun lihan ja makkaran kaverina.