Grillattua purjoa, vaahdotettua fetaa ja pekonia
Valmistusohje
-
Murusta fetajuusto yleiskoneen kulhoon tai kutteriin ja surauta hienoksi muruksi. Lisää kulhoon ranskankerma ja laita kone käyntiin. Lisää mukaan sitruunankuori. Anna koneen käydä, kunnes feta ja ranskankerma ovat vaahtoutuneet kevyeksi vaahdoksi.
-
Kuutioi pekoni ja ruskista se paistinpannulla. Kun pekoni on kauniin väristä, lisää pannulle dukkah, mustapippuri, vaahterasiirappi ja sriracha. Pidä lämpimänä.
-
Leikkaa purjo vaaleasta päästä noin kahdeksi 10 cm mittaiseksi pätkäksi. Halkaise purjot vielä pitkittäin halki. Säästä vihreät varret muuhun ruoanlaittoon. Pyöräytä purjot oliiviöljyssä ja grillaa kuumassa grillissä tai raitaparilassa. Sipulit saavat ihan reilusti hiiltyä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
-
Kokoa annokset lautasille. Lusikoi fetavaahtoa pohjalle. Lastaa päälle grillatut purjot. Annostele lopuksi päälle pekoniöljy ja tarjoa vaikkapa vaalean kalan lisukkeena tai siltään alkuruokana.