Grillipizza
Valmistusohje
Pizzataikina
-
Sekoita keskenään kuivahiiva, vehnäjauhot, suola ja sokeri. Kuumenna vesi 42 °C ja sekoita joukkoon jauhoseos.
-
Vaivaa tasaiseksi, kunnes taikina alkaa irrota kulhon seinistä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota tunnin verran. Vaivaa joukkoon vielä oliiviöljy ja kauli tai painele ohueksi jauhoja apuna käyttäen.
Pizzakastike
-
Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen vähintään 30 min. Sekoita tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
Täytteet
-
Leikkaa tomaatit puoliksi, asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele päälle hiukan suolaa.
-
Pidä tomaatteja 80 asteisessa uunissa noin 4-6 tuntia, kunnes ne ovat kuivuneet ryppyisiksi ja nihkeiksi. Sammuta uuni ja jätä tomaatit vielä yöksi jälkilämpöön uunin luukku raollaan. Voit käyttää tomaatit myös kuivaamattomina samaan tapaan.
-
Grillaa pekoniviipaleet rapeiksi ja anna jäähtyä. Hienonna kevätsipulit ja raasta parmesaani. Laita kaulittu pizzataikina kuumaan grilliin ja anna kypsyä 1-2 minuuttia. Kun pohja on reilusti ruskistunut, käännä pohja ja pienennä grillin lämpöä.
-
Sivele päälle tomaattikastiketta, murskaa pekonia pizzan tomaattikastikkeen päälle ja ripottele päälle myös kevätsipulit. Kruunaa parmesaanilla ja anna pizzan kypsyä loppuun ja juuston sulaa.
-
Nosta pizza tarjoiluvadille ja revi päälle mozzarella. Viimeistele vielä rucolalla ja oliiviöljyllä.