Hampurilainen jalapenomajoneesilla

Hampurilainen jalapenomajoneesilla

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 25 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Valmista pikkelöidyt sipulit ja kurkut edellisenä päivänä.
    Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi veneiksi. Sekoita kaikki ainekset ja anna marinoitua vähintään yön yli.

  • Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta muut ainekset ja jäähdytä. Kaada liemi kylmänä kurkkujen päälle ja anna marinoitua yön yli.

  • Valmista seuraavaksi hampurilaispihvit. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja muotoile neljäksi muhkeaksi tai kuudeksi hieman pienemmäksi hampurilaispihviksi.

  • Grillaa pihvien paksuudesta riippuen 3-5 minuuttia per puoli. Lisää juustot jauhelihapihvien päälle paiston loppuvaiheessa. Paahda hampurilaissämpylät grillissä.

  • Leikkaa sydänsalaatit pitkittäin puoliksi. Valele öljyllä ja grillaa noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.

  • Valmista jalapenomajoneesi hampurilaiselle. Halkaise jalapeno ja chili, poista chileistä siemenet. Hienonna chilit pieneksi kuutioksi. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua.

  • Kokoa hampurilaiset haluamassasi järjestyksessä ja tarjoile grillatun sydänsalaatin kanssa.

Kokeile reseptejä