Harissalla maustettuja porsaan ribsejä ja feta-oliivisalaattia
Valmistusohje
-
Valmista ribsit. Leikkaa kuorittu sipuli, valkosipuli ja porkkana paloiksi. Aseta ribsit korkeareunaiseen uunivuokaan, lisää mukaan kasvikset, suola, mausteet, timjami ja vesi.
-
Hauduta ribsejä noin kolme tuntia 125-asteisessa kiertoilmauunissa (tavallisessa uunissa 150 astetta) ja anna jäähtyä liemessä.
-
Valmista kastike. Karamellisoi sokeri miedolla lämmöllä, lisää mukaan soija, ketsuppi, harissa ja mausteet. Anna hautua noin viisi minuuttia.
-
Poista jäähtyneet ribsit liemestä ja laita ne uuninpellille. Glaseeraa ribsit kastikkeella ja lämmitä uunin grillivastuksilla. Voit myös grillata ribsit ja glaseerata ne grillauksen loppuvaiheessa.
-
Valmista salaatti. Leikkaa sydänsalaatit neljään osaan. Sekoita oliiviöljy, etikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Murusta feta ja sekoita se salaattien, oliivien ja vinegretin kanssa. Leikkaa grillatut harissaribsit luiden välistä ja tarjoa salaatin kera.