Herkulliset briossiburgerit
Valmistusohje
-
Kuumenna maito 42-asteiseksi ja sekoita siihen kuivahiiva, sokeri ja suola. Anna hiivan aktivoitua 5 minuuttia. Sekoita joukkoon kananmunat ja jauhot pienissä erissä.
-
Vaivaa 10 minuuttia yleiskoneella tai 20 minuuttia käsin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Vaivaa loppuvaiheessa taikinaan myös voi.
-
Sipaise taikinan pinta öljyllä ja anna olla jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä 2h.
-
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilma pois. Muotoile tangoksi ja leikkaa 16 tasakokoista palaa. Pyörittele pieniksi ja sieviksi palloiksi ja anna kohota liinan alla tunnin.
-
Riko kananmuna pieneen kulhoon ja vatkaa haarukalla joukkoon 2 rkl kylmää vettä. Voitele sämpylät seoksella ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
-
Muotoile ja grillaa burgeripihvit sekä täytä sämpylät mieliherkuillasi. Täytteeksi voi kasata esimerkiksi maukasta coleslaw-salaattia, mieleistäsi majoneesia tai muuta kastiketta, tomaattia, salaattia ja suola- tai etikkakurkkuja.