HK Sinistä Diplomat
Valmistusohje
-
Valmista ensin Hollanninkastike. Ota voi ajoissa pehmenemään huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipuli. Laita kattila lämpenemään.
-
Kun kattila on kuuma, laita sinne etikka, sitten valkoviini ja sipuli sekä pippurit. Kun nestettä on kattilassa jäljellä noin puolet, siivilöi neste pieneen, puhtaaseen kasariin ja anna jäähtyä hieman.
-
Erottele keltuaiset munasta nesteen joukkoon kattilaan. Kypsennä keltuaisseosta aluksi miedolla lämmöllä koko ajan kunnolla vispaten. Lisää mukaan sinappi.
-
Nosta lämpöä vähitellen. Kun sinulla on kiinteä tasainen vaahto kattilassa, ota se sivuun hellalta. Vatkaa voi joukkoon pienissä erissä. Mausta lopuksi suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla.
-
Kuori makkarat ja leikkaa ne noin 2 sentin viipaleiksi. Paista viipaleisiin pannulla kaunis väri ja aseta ne uunivuokaan.
-
Lämmitä herneet nopeasti kiehuvassa vedessä ja valuta. Levitä herneet makkarasiivujen päälle ja lusikoi herneille hollanninkastiketta. Kuorruta nopeasti uunin grillivastuksen alla.